Vrijwilligers communicatie

Zet WIL op de kaart!

WIL | Buren voor Buren, het buurtnetwerk van Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455), zoekt vrijwilligers voor het communicatieteam. Dit team van WIL zorgt voor de externe en interne communicatie en heeft de ambitie om komend jaar een flinke stap voorwaarts te zetten. Hiervoor zoeken wij een vijftal vrijwilligers voor het Team Communicatie, die zich een paar uur per week in willen zetten voor het welzijnswerk van WIL.

Bij het communicatieteam zoeken we vrijwilligers voor de onderstaande rollen: 

  • Wijkinformatie: een vrijwilliger die meehelpt onze wijkinformatie up to date te houden. Dat betekent dat je steeds alert bent op nieuwe activiteiten en initiatieven in de wijk en die laat opnemen op de sociale kaart van onze wijk en op onze website. Je zorgt ervoor dat de sociale kaart van de wijk voortdurend wordt geactualiseerd. En dat je informatie die verouderd is, verwijdert of verbetert. Je werkt samen met een collega, die dit al in de vingers heeft en je graag wil begeleiden.
  • SEA & SEO: een vrijwilliger die wat meer weet van SEA en SEO, en ons Google Ads account kan beheren.
  • Werving: een vrijwilliger die zich inzet voor werving. Wij willen ervoor zorgen dat het aantal vrijwilligers de komende tijd gaat toenemen. Dit is zó belangrijk dat wij graag iemand in ons team hebben die niks anders doet dan alleen maar werving, werving en werving.
  • Interne communicatie: een vrijwilliger interne communicatie, die er alles aan doet om de interne betrokkenheid te verhogen en onze vrijwilligers aan WIL in je buurt en aan elkaar te verbinden.
  • Algemene coördinatie: een vrijwilliger die de algemene coördinatie van het team op zich wil en kan nemen. In deze functie ben jij degene die het overzicht probeert te houden en de contacten binnen WIL | Buren voor Buren onderhoudt. Je bewaakt de planning en de kosten en vooral ook de sfeer in het team.

Ambassadeurs
En dan hebben we in ons team óók nog plaats voor een viertal ‘ambassadeurs’. Dit zijn vrijwilligers die actief in de buurthuizen het verhaal van WIL vertellen. Je legt contacten, je informeert, vertelt, en bent bereikbaar via jouw aanwezigheid in een buurthuis. Hoe je dat inricht, ligt nog open. Het is een nieuwe functie, een nieuw idee waaraan je zelf nog veel kunt toevoegen. Een sociale duizendpoot met prima contactuele eigenschappen. Er is genoeg te doen. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Samen met andere vrijwilligers en een sociaal makelaar van DOCK bouw je mee aan een communicatieteam dat WIL versterkt. Taken en werkzaamheden zijn in overleg vast te stellen, zodat jij de kans krijgt ervaring op te doen en je capaciteiten te ontwikkelen. 

Enthousiast
Vrijwilligers, die voor WIL werken, zijn enthousiast. Zij vinden WIL sympathiek, omdat zoveel vrijwillige buurtbewoners zich inzetten om hun buurtgenoten verder te helpen en te informeren over wat er mogelijk is in de wijk. Maar ook omdat het vrijwilligerswerk bij WIL | Buren voor Buren qua werk flexibel is en meestal in maximaal 2 tot 3 uurtjes per week kan worden gedaan. Iedereen kan bij WIL vrijwilliger zijn, jong en oud.   

Meer informatie
Kom kennismaken met WIL en bespreek of het werk bij je past. Maak een afspraak via het telefoonteam: 030 – 677 31 31 (op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur) of mail naar communicatie@wilinjebuurt.nl. Wedden dat wij jou ook enthousiast maken!