Burenhulp-diensten

Zoekt u iemand om mee te wandelen?
Kunt u (tijdelijk) niet alleen boodschappen doen?
Heeft u een afspraak in het ziekenhuis, maar geen vervoer?

De Burenhulp-diensten van Wil bieden uitkomst!

In Vleuten–De Meern is een grote groep vrijwilligers actief die samen burenhulp-diensten voor wijkbewoners organiseert. De vrijwilligers worden ondersteund door vrijwillige coördinatoren.

De diensten zijn voor iedereen die hulp nodig heeft, maar daarvoor niet telkens beroep kan of wil doen op familie, buren of mantelzorger. Dit kan incidenteel zijn (zoals boodschappenhulp tijdens vakantie van familie) of voor langere tijd (wekelijks samen wandelen). De vrijwillige coördinatoren proberen altijd een goede match te maken tussen de bewoner met de ondersteuningsvraag en de vrijwilliger.

Klik op de naam van de dienst voor meer informatie.

Algemene hulpdienst
Hand- en spandiensten of een gezelschapsbezoekje. Bijvoorbeeld samen een eindje wandelen of ondersteuning bij een doktersbezoek. Twijfelt u of deze dienst aansluit bij uw vraag? Overleg dan gerust telefonisch met ons.

Boodschappenhulpdienst
Een vrijwilliger doet samen met u de boodschappen of doet voor u de boodschappen. Eenmalig of voor een langere periode.

Vervoersdienst
Een vrijwilliger vervoert u binnen Vleuten-De Meern en nabije omgeving, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of familiebezoek. U betaalt de vrijwilliger een kleine onkostenvergoeding voor het gebruik van de auto.

Klussendienst
Voor alle klusjes en karweitjes in en om het huis die te klein zijn om een vakman voor in te huren. Bijvoorbeeld het snoeien van de heg of het vervangen van een lampje.

Administratie Thuis
Praktische hulp bij het ordenen van uw administratie en het invullen van eenvoudige formulieren. De hulp kan gelden voor korte of langere termijn.

Meer informatie en aanvragen:
info@wilinjebuurt.nl
030-677 31 31 (maandag t/m vrijdag van 09:00-11:00)

Deze telefoondienstvrijwilligers spelen uw vraag door naar de coördinator van de dienst en die neemt binnen 10 werkdagen contact met u op.

De diensten zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers. Heeft u interesse? Neem dan ook contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer of emailadres. Wij vertellen u graag meer!