Boodschappen

Vrijwilligers van de Boodschappen Hulpdienst helpen buurtbewoners met de boodschappen. Dit gebeurt in goed onderling overleg. Mogelijkheden zijn:

  • de vrijwilliger doet samen met de buurtbewoner de boodschappen. Hij of zij gaat mee naar de supermarkt.
  • de vrijwilliger doet boodschappen voor de buurtbewoner. Hij of zij overlegt wat er nodig is en haalt dit in de supermarkt.

Indien nodig wordt er een vrijwilliger gezocht met een auto. 

De hulp kan eenmalig zijn, voor een aantal weken of een langere periode. Soms is voor een korte periode hulp nodig, bijvoorbeeld wanneer de familieleden die normaal de boodschappen doen op vakantie zijn of na een ziekenhuisopname. 

Voor wie?
Voor zelfstandig wonende volwassenen uit Vleuten-De Meern die moeite hebben met boodschappen doen. Zij kunnen hiervoor geen andere hulp regelen of willen niet telkens een beroep doen op de mantelzorger.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van de Boodschappen Hulpdienst worden begeleid door een vrijwillige coördinator. We zoeken steeds een vrijwilliger die het beste bij de hulpvraag past. Bij hulp voor langere tijd wordt extra goed gekeken dat het ook ´klikt´ tussen hulpvrager en de vrijwilliger.

De Boodschappen Hulpdienst zoekt regelmatig vrijwilligers. Heeft u interesse? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Eventuele kosten
Aan deze dienst zijn in principe geen kosten verbonden. Alleen bij gebruikmaking van de auto van de vrijwilliger wordt een vergoeding voor autokosten en eventuele parkeerkosten gevraagd. De tarieven zijn  € 2,50 euro per keer of  €0,30 per gereden kilometer.

Meer informatie en aanvragen:
info@wilinjebuurt.nl
030-6773131 (ma t/m vr. van 09:00 uur – 11:00 uur)

Deze dienst is voor inwoners met postcode 3451 t/m 3455