Ontmoeting en contact

Vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst helpen buurtbewoners bij allerlei verzoeken en bieden hand- en spandiensten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een gezelschapsbezoekje thuis, samen een kopje thee drinken, een praatje maken of een spelletje doen.
  • samen een stukje wandelen of fietsen.
  • iemand begeleiden bij een doktersbezoek, bijvoorbeeld het bieden van een ondersteunende arm, een rolstoel duwen of aanwezig zijn tijdens het gesprek.

Voor wie?
Voor zelfstandig wonende volwassenen uit Vleuten-De Meern die geen beroep kunnen doen op familie of mantelzorger en toch hulp nodig hebben of een praatje op prijs stellen.

Twijfelt u of de Algemene Hulpdienst het antwoord biedt op uw vraag? Neem dan telefonisch contact op om hierover te overleggen.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst worden begeleid door een vrijwillige coördinator. We zoeken steeds een vrijwilliger die het beste bij de hulpvraag past. Bij hulp voor langere tijd wordt extra goed gekeken dat het ook ´klikt´ tussen hulpvrager en de vrijwilliger.

De Algemene Hulpdienst zoekt regelmatig vrijwilligers. Heeft u interesse? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Eventuele kosten
Aan deze dienst zijn in principe geen kosten verbonden. Alleen bij gebruikmaking van de auto van de vrijwilliger wordt een vergoeding voor autokosten en eventuele parkeerkosten gevraagd. De tarieven zijn € 2,50 euro per keer of €0,30 per gereden kilometer. Vergoeding van eventuele overige onkosten overlegt de hulpvrager met de vrijwilliger.

Meer informatie en aanvragen:
info@wilinjebuurt.nl
030-6773131 (ma t/m vr. van 09:00 uur – 11:00 uur)

Lees ook de ervaring van mevrouw Van Bree.

Deze dienst is voor inwoners uit het postcodegebied 3451 tot en met 3455.