buurtcentrum de roef - wil wijst de weg in je buurt vleuten de meern haarzuilens

Dienstencentrum De Roef

Dienstencentrum De Roef biedt senioren uit de Meern een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Maar niet alleen aan hen. Ook veel senioren uit de omgeving komen graag naar De Roef.

De meeste activiteiten organiseren de bezoekers zelf. Er zijn verschillende zelfstandige clubs. De bridge-, biljart-, handwerk-, en schilderclubs zijn daar een voorbeeld van. En of het om een koffieochtend, bingomiddag of klaverjasavond gaat: De Roef voorziet in een grote behoefte. Waar vergadert de bewonerscommissie? In de Roef natuurlijk, waar ook het spreekuur van het buurtteam, de computerles, de wekelijkse diensten van de kerken, de oefeningen met de fysiotherapeut plaats vinden.

Een team van ruim 6o vrijwilligers zorgt voor een goede sfeer en een uitstekende verzorging van de 800 bezoekers die wekelijks naar De Roef komen. En dat mag gerust een uitdaging worden genoemd, want in die ene zaal vinden regelmatig 3 activiteiten tegelijkertijd plaats.

Eenmaal per jaar wordt er een rooster gemaakt. Bij verhindering regelen de vrijwilligers meestal onderling vervanging. Alle vrijwilligers krijgen een barinstructie van de beheerder. Zij kunnen zelfstandig bardiensten draaien.

Veel vrijwilligers blijven tot op hoge leeftijd actief want zij ervaren het werk als een mogelijkheid om mensen te ontmoeten en om met elkaar iets voor anderen te betekenen.

Touwslagerslaan 3, 3454 GV Utrecht

Dienstencentrum De Roef