Vrijwilliger storytelling

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor ons Team Communicatie. Dit team zorgt voor de externe en interne communicatie en heeft de ambitie om komend jaar een flinke stap voorwaarts te zetten. Daarvoor zoeken wij een collega, die leuke verhalen kan schrijven over dingen die gebeuren in de wijk.

Vrijwilliger Storytelling | Bedrijfsjournalist

Binnen het Team Communicatie van WIL is de functie van bedrijfsjournalist nieuw. Zó nieuw dat we eigenlijk nog niet zo goed weten of we jou nu Bedrijfsjournalist of Content Creator of Storyteller moeten noemen. Je bent het alledrie! Dat is leuk voor jou, want het betekent dat je deze functie van scratch af aan vorm kunt geven en in kunt richten. Wat wij wél weten is dat jij voor ons heel waardevol gaat worden, want wij geloven erg in de kracht van verhalen.

Onze gedachten gaan naar het volgende uit:

  • Als storyteller/bedrijfsjournalist ben je voortdurend op zoek naar nieuws, zowel intern als extern. Je hebt een tweede zintuig voor ontwikkelingen die goed zijn om namens WIL te publiceren voor de doelgroep van WIL. En je put je inspiratie uit de honderden potentiële verhalen die al liggen te wachten om opgeschreven te worden
  • Speciale aandacht heb je voor speciale verhalen die onze vrijwilligers meemaken. Je verwerkt deze verhalen tot kant en klare stukken voor de lokale krant
  • Je draagt je steentje bij aan nieuwsbrieven, social media posts, maar ook aan advertenties en free publicity projecten
  • En je wilt vast wel meedenken over nieuwe communicatiemiddelen. Misschien wil jij wel je eigen blog hebben?

Een bedrijfsjournalist is vaak een duizendpoot. Zij of hij is altijd nieuwsgierig, creatief, kan goed schrijven en redelijk fotograferen. Zij of hij vindt schrijven leuk, ontmoet graag nieuwe mensen, leest veel over van alles en nog wat in onze wijk, en houdt altijd rekening met de doelgroep waarvoor wordt geschreven. Wij leren je graag kennen.

Je werkt waarschijnlijk het meeste vanuit huis. Dat hoeft niet altijd overdag te zijn. Je zult voor je verhalen ook op pad zijn. In buurtcentrum Weide Wereld kunnen we eventueel een werkplek voor je maken, waar je ook gebruik kunt maken van telefoon, printer en kopieermachine.

Omdat je deel uitmaakt van Team Communicatie is er ruimte genoeg om mee te praten en mee te denken over andere zaken dan alleen content. Graag zelfs!

Parttime uren: 2-8 per week
Je deelt je uren zelf in
Een vlekkeloze beheersing van het Nederlands spreekt voor zich.

Wil jij hier meer over weten? Stuur een mailtje naar communicatie@wilinjebuurt.nl. Wil je gebeld worden? Bel 030 6773131 (tussen 09:00 en 11:00 uur) en wij noteren voor jou een terugbelverzoek.