Vrijwillig medewerker telefoonteam

WIL in je buurt is een vrijwilligersorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De afkorting ‘WIL’ staat voor ‘Wijk Informatie Lijnen’. De kernactiviteit van WIL is het geven van burenhulp en het verstrekken van informatie over onze wijk. Dit wordt gedaan door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Op onze website wilinjebuurt.nl kan je alles lezen over wie wij zijn en wat wij doen.

Het telefoonteam van WIL bestaat uit 10 gezellige vrijwilligers, die in steeds wisselende tweetallen de telefoondienst van de Wijk Informatie Lijnen bemensen. We zoeken nog een collega, die bij ons ook ‘wegwijzer voor de buurt’ wil worden. Wij zoeken jou dus.

Wij staan onze dorpsgenoten uit Vleuten-De Meern te woord en zoeken mee naar antwoorden op hun vragen. Ook aanvragen voor de burenhulp-diensten voor deze wijk komen bij ons binnen.

Wij beantwoorden de telefoon elke werkdag tussen 9:00 uur en 11:00 uur, het hele jaar door. Daarnaast handelen we ingesproken telefoonberichten en mailtjes af, noteren en verzenden we aanvraaggegevens voor de burenhulp-diensten, registreren elk binnengekomen bericht in een logboek, overleggen met elkaar en verwijzen door waar dat nodig is.

Gemiddeld is iedereen één ochtend per week actief. Er wordt meestal in tweetallen gewerkt van ongeveer 8:45 uur tot 11:00 uur in buurtcentrum Weide Wereld in Vleuterweide.

Wij willen ons telefoonteam graag uitbreiden om het maandrooster nog beter te kunnen invullen bij bijvoorbeeld vakantie en ziekte. Lijkt het je leuk om op deze manier iets voor je dorpsgenoten te betekenen? Maak dan een afspraak met ons om eens te komen kijken wat het werk inhoudt en of het bij je past. Bel de WIL-telefoondienst: 030 6773131. Na 11:00 uur kun je een bericht inspreken; vermeld daarbij ook je telefoonnummer, dan bellen we je terug. Of stuur een mail naar info@wilinjebuurt.nl. We kijken naar je uit!