Vrijwillig medewerker telefoonteam gezocht

Vrijwilligersteam WIL-Telefoondienst zoekt collega’s.

Wij zijn een team van 10 gezellige vrijwilligers, die de Telefoondienst van WIL – Wijkinformatie Lijnen verzorgen. We zoeken nog een collega, die bij ons ook ‘wegwijzer voor de buurt’ wil worden.

Wij staan onze dorpsgenoten uit Vleuten-De Meern te woord en zoeken mee naar antwoorden op hun vragen. Ook aanvragen voor de burenhulp-diensten voor deze wijk komen bij ons binnen. Wij geven ze door aan de vrijwillige coördinatoren van de vervoersdienst, klussendienst, algemene hulpdienst of de boodschappenhulp-dienst. Zij gaan met die gegevens een vrijwilliger zoeken om de gevraagde ‘burenhulp’ uit te voeren.

Wij beantwoorden de telefoon elke werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur, het hele jaar door. Daarnaast handelen we ingesproken telefoon berichten en mailtjes af, noteren en verzenden aanvraaggegevens voor de burenhulp-diensten, registreren elk binnengekomen bericht in een logboek, overleggen met elkaar en verwijzen door waar nodig.

Gemiddeld is iedereen één ochtend per week actief. Er wordt zo in tweetallen gewerkt van ongeveer 8.45 uur tot 11.30 uur op het kantoor van Dock, gevestigd in het buurtcentrum De Weide Wereld in Vleuterweide.

Wij willen ons Telefoonteam graag uitbreiden om het maandrooster nog beter te kunnen invullen o.a. bij vakantie en ziekte. Lijkt het je leuk om op deze manier iets voor je dorpsgenoten te betekenen? Maak dan een afspraak met ons om eens te komen kijken wat het werk inhoudt en of het bij je past. Bel de WIL-Telefoondienst: 030 6773131. Na 11.00 uur kun je een bericht inspreken; vermeld daarbij
ook je telefoonnummer, dan bellen we je terug. Of stuur een mail naar info@wilinjebuurt.nl. We kijken naar je uit!