Waar vind ik gratis of goedkope tweedehands spullen?

Er zijn meerdere plekken waar je terecht kunt als je op zoek bent naar betaalbare tweedehands meubels, apparatuur kleding of speelgoed.

Kopen, krijgen of lenen:

  • In Nederland bestaat Emmaus uit 14 (woon)werkgemeenschappen. Samen hebben deze 20 kringloopwinkels. Kijk op de website voor de openingstijden en het adres van kringloopwinkel van Emmaus in Parkwijk.
  • Iedere vrijdagmiddag van 13:00-16:00 vind je in buurtcentrum de Weide Wereld weggeefwinkel Mooi4nix. Alle items zijn gratis.
  • Wil je speelgoed lenen, dan kun je terecht bij Speelotheek ’t Belhameltje  bij de Brede School Weide Wereld.
  • Het Speelkwartier, Speelgoedbank De Meern, helpt kinderen om het leven leuker te maken. Op de website van Het Speelkwartier kun je bekijken of je kind hiervoor in aanmerking komt. Bekijk ook hun facebookpagina.
  • Op Facebook zijn ook meerdere groepen actief, zoals Budgethoek Vleuten en omgeving of Weggeefhoek Utrecht Vleuten De Meern Leidsche Rijn en omgeving.
  • Bij een ReShare Store van Het Leger des Heils  kun je terecht voor tweedehandse kleding. Klik hier voor een overzicht van alle ReShare Stores en hun openingstijden.

Ruilen:

  • Kijk op de website van Krijgdekleertjes.nl voor een unieke wijze van kledingruil! Je kunt van alles ruilen via KrijgdeKleertjes: kinderkleding en ook grote-mensen-kleding. En onder de categorie ‘speelgoed en meer’ vind je een heleboel: speelgoed, boeken, CD’s, leuke aankleding voor de (kinder)kamer, kinderwagens, maxi-cosi’s, boxen etc.

Inzamelen:

  • Het Speelkwartier, Speelgoedbank De Meern, helpt kinderen om het leven leuker te maken. Bruikbaar speelgoed wordt ingezameld en gratis doorgegeven aan kinderen die geen of beperkt toegang hebben tot speelgoed. Website Het Speelkwartier of bekijk hun facebookpagina.
  • Met het apart houden en inleveren van oude kleding en schoenen maak je andere mensen blij, bespaar je grondstoffen en help je het milieu een handje. In de gemeente Utrecht kun je jouw gebruikte kleding en schoenen onder meer kwijt bij kledingcontainers, tweedehands (kinder)kledingwinkels en kringloopcentra. Op de website van het Milieucentrum Utrecht vind je een overzicht van textielcontainers en kringloopwinkels.