Waar vind ik ervaringskennis?

Ben je op zoek naar iemand zoals jij, mensen met dezelfde ziekte of vergelijkbare ervaringen? Iemand die beter snapt wat je meemaakt en de weg uit ervaring kent. Of naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in jouw ziekte?

Op Kanker.nl vind je mensen zoals jij, discussiegroepen en informatie.  Op Etalagebenen.nl vind je informatie over diagnose en behandeling van etalagebenen. Op Dementie.nl vind je informatie, hulp en advies bij dementie. In Buurtcentrum De Schakel is er maandelijks elke tweede maandagavond Alzheimercafé. Het Dementiecafé wordt regelmatig georganiseerd bij BlendUT in Terweide, kijk op hun facebook pagina voor meer informatie. Op Parkinsonnet.nl vind je informatie over Parkinson en zorgverleners die hierin gespecialiseerd zijn. Op hersenletsel.nl vind je alles over niet aangeboren hersenletsel.

Steunpunt GGZ biedt een overzicht van lotgenotengroepen GGZ. In Vleuten-De Meern zijn ervaringsdeskundigen GGZ als Kwartiermakers actief. Ook de Depressievereniging biedt lotgenotengroepen. Psychosenet.nl biedt hoopvolle informatie over psychose, manie en depressie. Op  Mindblue.nl kun je informatie en ervaringsverhalen over depressie delen.

Speciaal voor ouders met een beperking die behoefte hebben aan ervaringen delen, wordt om de zes weken het OMB-café georganiseerd. Kijk verder onder Samen Opvoeden

Humanitas Utrecht biedt lotgenotengroepen bij rouw en partnerverlies.

In het In Between Cafe Leidsche Rijn ondersteunen en inspireren werkzoekenden elkaar.

U-2B Heard! is een cliëntenplatform van (kwetsbare) jongeren in Utrecht die in aanraking zijn gekomen met wooninstanties, jeugdzorg en andere instanties, door bijv. het hebben van schulden of problemen thuis.

Ben je slachtoffer van geweld, een verkeersongeval, seksueel geweld, inbraak of diefstal of vermissing? Slachtofferhulp Nederland biedt lotgenotengroepen.