Coördinator boodschappenhulpdienst

Voor onze boodschappenhulpdienst zijn wij op zoek naar een vrijwilliger in de rol van coördinator. Als coördinator ben je de schakel tussen hulpvraag en hulpaanbod: een buurtbewoner heeft iemand nodig die voor haar of hem boodschappen gaat doen en jij zorgt ervoor dat iemand uit jouw team dit gaat doen. Hiervoor bezoek je vaak eerst de buurtbewoner en vervolgens schat je in welke vrijwilliger het beste bij deze bewoner past.

Bij de boodschappendienst werken op dit moment 15 vrijwilligers, die gemiddeld 1 keer per week, soms 1 keer per 2 weken een boodschap doen voor buurtbewoners die dit zelf niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat zij niet goed kunnen lopen of ziek zijn. Deze vrijwilligers worden begeleid door twee coördinatoren, die de ‘match’ maken tussen hulpvrager  en hulpbieder (een buurtbewoner die zich als vrijwilliger heeft aangemeld).

Als coördinator begeleid je en ondersteun je deze vrijwilligers. Je houdt op de computer bij wie met wie werkt. Mocht er behoefte zijn aan nieuwe vrijwilligers, dan signaleer je dat op tijd zodat jouw collega’s bij het team communicatie jou kunnen helpen. Sowieso kun je een beroep doen op jouw collega-coördinatoren als je daar behoefte aan hebt.

Onderstaand lees je wat Annemarie, de coördinator die vertrekt, over haar vrijwilligerswerk zegt:

“Het is heel leuk en gevarieerd, en ook dankbaar werk. Je maakt echt een verschil. Af en toe bezoek je een cliënt zodra er een nieuwe aanvraag binnenkomt. Soms voer je een intakegesprek met nieuwe vrijwilligers. Je probeert een zo goed mogelijke match te maken tussen cliënt en vrijwilliger. En je houdt alle gegevens bij in bestanden op google drive, waar je goed voor ingewerkt wordt. Een aantal keer per jaar is er een overleg met de andere coördinatoren in het kernteam van WIL in je buurt. Het zal gemiddeld 2 uur per week in beslag nemen, soms iets meer als het opeens erg druk is. Ik blijf sowieso nog 3 maanden om eventueel iemand in te werken.”

Bel met ons via 030-6773131 en wij zorgen ervoor dat Annemarie of Mini, de huidige coördinatoren, met jou gaan bellen. Of mail ons via info@wilinjebuurt.nl. En kijk vooral ook op onze website om te ontdekken hoe leuk het is om vrijwilliger te zijn bij WIL in je buurt. Wij staan te popelen om met jou kennis te maken.