Coördinator Algemene Hulpdienst

Voor onze algemene hulpdienst zijn wij op zoek naar een vrijwilliger in de rol van coördinator.  Je bent de schakel tussen de klant en de vrijwilliger. Jouw taak is het om de juiste vrijwilliger aan de juiste klant te koppelen. Dat vraagt dus om mensenkennis: goed in kunnen schatten of de ene persoon met de andere persoon een ‘klik’ kan hebben. Hiervoor bezoek je vaak eerst de buurtbewoner die om hulp heeft gevraagd. Je luistert en beoordeelt of de vraag ook echt bij jouw vrijwilligers past. Dan blijkt al snel welke van jouw vrijwilligers met deze klant zou kunnen matchen. Dat bespreek je met jouw vrijwilliger.  En je houdt het vervolg op de achtergrond in de gaten. Je bent dus een  verbinder.

Als coördinator begeleid je en ondersteun je de vrijwilligers. Je houdt op de computer bij wie met wie werkt. Mocht er behoefte zijn aan nieuwe vrijwilligers, dan signaleer je dat op tijd zodat jouw collega’s bij het team communicatie jou kunnen helpen. Sowieso kun je een beroep doen op jouw collega-coördinatoren als je daar behoefte aan hebt.

Je staat niet alleen. Op de Algemene Hulpdienst zitten twee coördinatoren. Jullie sparren regelmatig met elkaar. Jouw collega werkt jou ook in.

“Het is heel leuk en gevarieerd, en ook dankbaar werk. Je maakt echt een verschil. Je bezoekt een cliënt zodra er een nieuwe aanvraag binnenkomt. Soms voer je een intakegesprek met nieuwe vrijwilligers. Je probeert een zo goed mogelijke match te maken tussen cliënt en vrijwilliger. En je houdt alle gegevens bij in bestanden op google drive, waar je goed voor ingewerkt wordt. Een aantal keer per jaar is er een overleg met de andere coördinatoren in het kernteam van WIL in je buurt. ”

Qua tijdsbesteding hangt het af van je werkwijze. Belangrijk is dat je duidelijk je grenzen voor jezelf aan kunt geven. Je kunt er namelijk elke dag even mee bezig zijn, maar je kunt je werk ook zo indelen dat je er op bepaalde momenten aandacht aan besteedt. Het is maar waar jij je het prettigste bij voelt.

Bel met ons via 030-6773131 en wij zorgen ervoor dat Didi, de huidige coördinator, met jou gaat bellen. Of mail ons via info@wilinjebuurt.nl. En kijk vooral ook rond op deze website om te ontdekken hoe leuk het is om vrijwilliger te zijn bij WIL in je buurt. Wij staan te popelen om met jou kennis te maken.