Zwemmen | Strijkviertelplas

Onderstaande informatie komt van de genoemde website:

Algemeen

De plas Strijkviertel is een recreatiegebied waar duizenden mensen per jaar recreëren. De plas is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen vanaf de steigers. In het omliggende terrein is het heerlijk sporten, zonnen, wandelen, picknicken enz. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. Ook vinden er in dit gebied evenementen plaats.

Let op!

De oevers met de grasbetonstenen zijn niet bedoeld voor zwemmers. De randen van de betonstenen zijn scherp en via deze oeverbescherming het water in gaan, is op eigen risico. De aanwezige stranden zijn wel voor zwemmers bedoeld, die hier veilig het water in kunnen gaan.

Honden

Van 1 september tot 1 april mogen honden los lopen op Strijkviertel. De honden dienen wel onder appel te staan van de baas en mogen niet op het strand komen.  De hondenpoep moet worden opgeruimd en moet worden gedeponeerd in de afvalbakken.

Honden binnen de strandzone én zwemmen met honden in de zwemzone is verboden.

Voorzieningen

Er is een parkeerplaats, toiletgebouw en snackwagen aanwezig.

Activiteiten

Het terrein is uitermate geschikt voor diverse sportactiviteiten, zwemmen, zonnen, wandelen, picknicken enz. De plas op het terrein is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen. Strand en ligweiden, parkeerplaats, toiletgebouw en snackwagen zijn aanwezig. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. In de zomer is vooral het strand erg druk bij hoge temperaturen.

Organisatie Strijkviertelplas

Locatie De Meern

, 3545 Utrecht

Plan je route

Zwemmen | Strijkviertelplas

Plan je route