Yoga | De Schakel

YOGA

Op vrijdagavond kan je bij  FitYard een yogales volgen. Deze lessen wordt gegeven door Susan Boot en Angela Leow.

Wie is Susan Boot ?

Susan Boot is in haar tienerjaren geïntroduceerd in de wereld van de yoga, door vakanties naar Yoga festivals in Frankrijk, 3 jaar op rij. Hier deed zij mee aan Kundalini yoga sessies. Vroeg in de ochtend na een koude douche (!), mantra’s zingen en aan yoga doen een aantal keer per dag. Een (vegetarische) yoga leefstijl heeft zij zo vroeg meegekregen. Later heeft zij veel Hatha, Bikram en Dru yoga (voor het hart) gevolgd.

Na een koerswijziging in haar managementcarrière en privéleven, heeft zij zich in 2015 bekwaamd in Yin Yoga en Meditatie door het volgen van diverse Teacher Trainingen bij StillnessinYoga te Doorn. Ook heeft zij meerdere groepen docenten daarna begeleid als assistent en zich  zodoende de materie en het geven van ‘adjustments’ (ondersteuning middels de handen op het lichaam) tijdens de poses goed eigen gemaakt.
Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij niet zozeer de spieren, maar juist de gewrichten en het bindweefsel gestrekt worden. Door langer in dezelfde houding te blijven (3-5 minuten), kom je in contact met een diepere stilte in jezelf.

Susan begeleidt je tijdens de houding om in contact met je adem te blijven en je aandacht langzaam te verleggen van je gedachten, je hoofd, naar de stilte in je hart. Soms wordt er wat actiever of staand begonnen, maar de Yin yoga is het grootste deel van de les.

WIE IS ANGELA LEOW?

Al vele jaren was ik een fervente hardloper. Yogalessen deed ik er bij omdat het een perfecte tegenhanger was. In die tijd ging ik fysieke uitdagingen aan met nadelige gevolgen. Ik werd wakker geschud toen ik geblesseerd raakte. Het stoppen met lopen, was mijn wake-up call dat ik naar mijn lichaam moest luisteren. Yoga kwam daarvoor in de plaats. De ervaring van rust en ruimte na elke les, was het begin van een boeiend inzicht die mij veranderde. Stap voor stap is yoga een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Inmiddels een 200 uur opleiding afgerond en diverse cursussen verder, sta ik nu op mijn mat om yoga met anderen te delen.

Yoga heeft mij leren inzien, dat wat er is en wie ik ben, goed is. Leren luisteren en voelen waar mijn grenzen zijn, de verbinding aan gaan met jezelf, geeft innerlijke rust en balans.

In mijn lessen neem ik jou mee in een flow van houdingen op de ademhaling. Ongeacht welk niveau, je beoefent de houdingen op jouw eigen manier. De les is een mix van inspanning en ontspanning. Een ideale basis voor rust om de hectiek van alledag los te laten.

_______________

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen op alle niveaus, je hebt geen yoga ervaring nodig. Elke vrijdagavond  van 19.00 – 20.00 uur wordt er yogales gegeven in Buurtcentrum De Schakel in Vleuten. Kosten bedragen € 12,50 per losse les of neem een abonnement voor € 95,00.

OVER ONS

FitYard is een sport- en beweeginstituut voor mensen die er een vitale levensstijl op na willen houden. Een sportinstituut waar jong en oud, hoog- en laagopgeleid, toegang hebben tot sportfaciliteiten. Of je nu topsporter bent of amateur, een beperking hebt of niet, veel sport of net begint. We zien een gezonde plaats voor ons, waarin alle mensen voldoende bewegen op alle niveaus.

FitYard wil mensen de mogelijkheid bieden om te sporten. Waarom we beweging en sport actief stimuleren, is omdat het jouw vitaliteit, weerbaarheid, welzijn en welvaart bevordert.

Sport leert jou spelenderwijs samen te werken en om met elkaar een doel te verwezenlijken. Het zorgt voor interactie, een sociaal netwerk en tegelijkertijd voor contact met andere mensen buiten jouw directe kring.

Bekijk ook onze facebookpagina.

Organisatie FitYard

Zuileveld 11
3451 LB Vleuten

Reinier Yard | Cheryl Yard

06-10945353 | 06-21906042

info@fityard.nl

https://www.fityard.nl/

Locatie Buurtcentrum De Schakel

Schoolstraat 11, 3451 AA Utrecht

FitYard | Buurtcentrum De Schakel

Plan je route