Wedstrijdzwemmen | Zwembad Fletiomare

Welkom

Z.P.C. Watervlo is al 50 jaar dé zwemvereniging van Vleuten-De Meern waarbij de zwemsport in de breedste zin van het woord wordt aangeboden. Voor alle leeftijden biedt ZPC Watervlo sportieve mogelijkheden op zowel individuele basis als in teamverband.

Waar het bij wedstrijdzwemmen draait om snelheid en techniek, staat bij waterpolo samenspel en tactiek centraal. Bij trimzwemmen is er geen sprake van een wedstrijdelement, maar wordt er wel getraind op het verbeteren van de algehele conditie en zwemtechniek. Daarnaast behalen kinderen bij ZPC Watervlo op een plezierige manier zwemdiploma’s voor ABC, zwemvaardigheid en diverse keuzepakketten. Interesse? Onze trainers verwelkomen je graag langs de badrand.

Wat?

Wedstrijdzwemmen is een Breedtesport met een trainingsaanbod voor alle leeftijden en niveaus, van recreatief tot competitief, en wordt beoefend in een 25- of 50-meterbad. Techniek, conditie en concentratie zijn de kernwoorden van wedstrijdwemmen met het doel zo snel mogelijk te worden. In de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de zwemtechniek, de juiste duik en het maken van een goed keerpunt. Tijdens een wedstrijd komen deze elementen allemaal samen:

Wie?

Jong of oud, nieuw of ervaren, recreatief of competitief: ZPC Watervlo heeft voor iedere (toekomstige) wedstrijdzwemmer het passende trainingsaanbod. Voor meer informatie bekijk ons trainingsaanbod op:

Trainingsaanbod

Wanneer?

Afhankelijk van trainingsniveau en ambitie staan de trainers van ZPC Watervlo zes keer per week voor de zwemmers klaar. Binnen ZPC Watervlo onderscheiden wij drie groepen trainers met verschillende trainingsniveaus.

Inschrijven

Proeftraining

Iedereen die in het bezit is van minimaal een diploma C is welkom. Hierbij is het wel belangrijk dat de zwemmer al aan een bepaald niveau voldoet. Tijdens de trainingen zijn de banen ingedeeld op leeftijd en niveau.

Daarom willen wij je graag eerst zien zwemmen voor je lid kan worden bij Wedstrijdzwemmen. Tijdens een proeftraining wordt beoordeeld of de zwemmer al mag deelnemen aan wedstrijdzwemmen of dat eerst het halen van Zwemvaardigheid 1 verwacht wordt. Het eerste half uur van een proeftraining bestaat daarom ook uit ‘voorzwemmen’. Aansluitend mag de zwemmer nog een half uur meetrainen.

Organisatie Z.P.C. De Watervlo

Burgemeester Middelweerdplaats 1
De Meern

Locatie Zwembad Fletiomare

Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HH Utrecht

Z.P.C. De Watervlo | Zwembad Fletiomare

Plan je route