Waterpolo | Zwembad Fletiomare

Welkom

Z.P.C. Watervlo is al 50 jaar dé zwemvereniging van Vleuten-De Meern waarbij de zwemsport in de breedste zin van het woord wordt aangeboden. Voor alle leeftijden biedt ZPC Watervlo sportieve mogelijkheden op zowel individuele basis als in teamverband.

Waar het bij wedstrijdzwemmen draait om snelheid en techniek, staat bij waterpolo samenspel en tactiek centraal. Bij trimzwemmen is er geen sprake van een wedstrijdelement, maar wordt er wel getraind op het verbeteren van de algehele conditie en zwemtechniek. Daarnaast behalen kinderen bij ZPC Watervlo op een plezierige manier zwemdiploma’s voor ABC, zwemvaardigheid en diverse keuzepakketten. Interesse? Onze trainers verwelkomen je graag langs de badrand.

Wat?

Waterpolo is een intensieve en fysieke balsport die wordt gespeeld in twee teams van zeven spelers. Naast het hebben van een goede conditie en de juiste balbeheersing speelt samenwerking een grote rol. Waterpolo is een strategisch spel dat nooit saai is. Door de juiste tactiek te gebruiken kan er worden gescoord bij de tegenstander. Een wedstrijd bestaat uit vier partjes van minimaal vier minuten netto speeltijd. Hoe hoger het niveau hoe langer de speeltijd. 

Wie?

Bij Z.P.C. Watervlo kunnen zowel dames, heren als jeugd terecht om waterpolo op een gezellige en sportieve manier te beleven. De jeugd wordt ingedeeld naar leeftijd en speelt tot en met 13 jaar in gemengde teams. Daarna worden jongens en meisjes gescheiden. Bij de jeugd worden de volgende leeftijdscategoriën gehanteerd:

  • Jongens & meisjes A < 19 jaar
  • Jongens & meisjes B < 17 jaar
  • Jongens & meisjes C < 15 jaar
  • Gemengd D < 13 jaar
  • Gemengd E < 11 jaar

De jonge zwemmers die in het bezit zijn van een Zwemvaardigheid 3 diploma kunnen meedoen aan minipolo. Op speelse wijze leren zij de basis van de sport. Minipolo is speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet toe zijn aan competitiewedstrijden, maar waterpolo wel heel leuk vinden.

Wanneer?

Van maandag tot en met vrijdag worden er waterpolotrainingen aangeboden. Eventueel ook in het weekend. Afhankelijk van het team en het niveau worden er één, twee of drie avonden in de week getraind. (Thuis)wedstrijden vinden plaats op zaterdagmiddag. Naast zwembad Fletiomare maakt Z.P.C. Watervlo voor het aanbieden van waterpolo ook gebruik van zwembad De Kwakel in Utrecht en zwembad H2O in Harmelen.

Organisatie Z.P.C. De Watervlo

Burgemeester Middelweerdplaats 1
De Meern

Locatie Zwembad Fletiomare

Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HH Utrecht

Z.P.C. De Watervlo | Zwembad Fletiomare

Plan je route