Volksdansen | De Pijler

Wil je meer bewegen? Maar ook genieten van gezelschap, cultuur en muziek?  Misschien is internationaal volksdansen dan dé activiteit voor jou. Dansgroep Drushba in de Meern is op zoek naar nieuwe cursisten. Of je nu ervaring hebt met (volks)dans of nog niet: Drushba nodigt je van harte uit voor een kennismaking. Je mag twee avonden gratis de vloer op en als je besluit om daarna lid te worden van onze club, krijg je het eerste seizoen 25% korting op het cursusgeld.

Dansgroep Drushba werd  in 1978 opgericht in Vleuten, als onderdeel van het toenmalige Kursusprojekt. Na verschillende malen onder een nieuwe paraplu  te zijn ondergebracht (Zuwe,  UCK) is de groep sinds 2015 zelfstandig en wordt er  – op donderdagavonden van 20:00 uur tot 21:15 uur –  gedanst in Buurtcentrum De Pijler. Alleen tijdens de schoolvakanties slaan we een donderdag over.

Op het programma staan traditionele dansen, afkomstig uit landen van de hele wereld. Israël, de Balkan, Hawaii, Iran… Het aanbod is fenomenaal. De groep heeft in zijn  lange  bestaan zo’n 500 dansen ingestudeerd uit wel 39 landen. 

Wie bij Drushba danst, vindt dat bovendien heel gezellig. Volksdansen doe je met elkaar. De saamhorigheid is groot. Oud of jong, man of vrouw, gevorderde of beginner: iedereen is welkom. We zijn zelf 60- plussers, maar het tempo is dusdanig pittig, dat het zeker ook voor jongere mensen interessant kan zijn om mee te doen. Het enige wat we vragen is oprechte belangstelling en een beetje maatgevoel. Kom het zelf eens ervaren. Als  het dansvirus je eenmaal heeft te pakken, laat het je nooit meer los! Ook als je nog niet veel of zelfs helemaal geen danservaring hebt, kun je je aanmelden. Bij voldoende aanmelding starten we met beginnerslessen. En….fouten maken mag, dus wat let je?

Heb je nog vragen? Info: Monique Mertens  tel: 030-6775351 of 06-47640014.

Organisatie Dansgroep Drushba

Monique Mertens

030-6775351 of 06-47640014

drushbadans@gmail.com

Locatie Buurtcentrum De Pijler

Rover Holwerda

06-59928952

rholwerda@dock.nl.

https://depijler.org/

Bovenpolder 80, 3453 NP Utrecht

Dansgroep Drushba | Buurtcentrum De Pijler

Plan je route