Volksdansen | De Pijler

Wil je meer bewegen? Maar ook genieten van gezelschap, cultuur en muziek?  Misschien is internationaal volksdansen dan dé activiteit voor jou. Dansgroep Drushba in de Meern is op zoek naar nieuwe cursisten. Of je nu ervaring hebt met (volks)dans of nog niet: Drushba nodigt je van harte uit voor een kennismaking.

Dansgroep Drushba werd  in 1978 opgericht in Vleuten, als onderdeel van het toenmalige Kursusprojekt. Na verschillende malen onder een nieuwe paraplu  te zijn ondergebracht (Zuwe,  UCK) is de groep sinds 2015 zelfstandig en wordt er  – op donderdagavonden –  gedanst in Buurtcentrum De Pijler. 

Op het programma staan traditionele dansen, afkomstig uit landen van de hele wereld. Israël, de Balkan, Hawaii, Iran… Het aanbod is fenomenaal. De groep heeft in zijn  lange  bestaan zo’n 500 dansen ingestudeerd uit wel 39 landen. “Die veelzijdigheid van internationale volksdans, of werelddans, is heel boeiend”, vertelt Joke van Zaane, cursist en dansleidster van het eerste uur. “Elke nieuwe dans moet worden ingestudeerd qua passen en maatvoering. Maar vraagt ook om inleving in de cultuur van het volk, of de bevolkingsgroep waarvan ze de representatie is. Daarom verveelt het nooit”.

Wie bij Drushba danst, vindt dat bovendien heel gezellig, laat de oud-coryfee weten.“Volksdansen doe je met elkaar. De saamhorigheid is groot. Ik heb vriendschappen zien ontstaan en zelfs een huwelijk. Sommige cursisten doen al decennia lang mee. 

Tot ons verdriet hebben we in de Corona-periode afscheid moeten nemen van een aantal mensen. Hierdoor zijn plaatsen vrijgekomen die we graag aanbieden aan nieuwe cursisten. Oud of jong, man of vrouw, gevorderde of beginner: iedereen is welkom. We zijn zelf 60- plussers, maar het tempo is dusdanig pittig, dat het zeker ook voor jongere mensen interessant kan zijn om mee te doen. Het enige wat we vragen is oprechte belangstelling en een beetje maatgevoel. Kom het zelf eens ervaren. Als  het dansvirus je eenmaal heeft te pakken, laat het je nooit meer los!”

Meer weten over dansen bij Drushba, of je aanmelden voor een proefles? Joke van Zaane staat je graag te woord via telefoonnummer  0346 567 474.

Organisatie Dansgroep Drushba

Joke van Zaane

0346-567474

Locatie Buurtcentrum De Pijler

Bovenpolder 80, 3453 NP Utrecht

Buurtcentrum De Pijler

Plan je route