Tweedehands | Emmaus

Emmaus: kringloop met een doel

Waardeloos? Zelden als het om goederen gaat en nooit als het om mensen gaat!

Bij Emmaus in Haarzuilens willen wij waarde teruggeven aan mensen en goederen. Zo vangen wij mensen uit een probleemsituatie op, met name dak- en thuislozen, en bieden hen de mogelijkheid hun leven weer op te bouwen.

We zamelen tweedehands spullen in. Ons assortiment bestaat vooral uit meubels, elektronica, kleding, schoenen, fietsen, boeken, kunst, huisraad en brocante. Wij verkopen dit assortiment onder andere in Vleuten-De Meern op het adres Eikstraat 14 in Haarzuilens. Dankzij deze verkoop is Emmaus financieel onafhankelijk en kunnen wij het geld dat overblijft aan diverse projecten in binnen- en buitenland besteden.

Wij zijn elke woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 13.00 uur geopend. Spullen brengen kan ook buiten deze tijden, overdag. Er is ruime gelegenheid om te parkeren.

Behalve kringloopwinkel zijn wij ook een woonwerkgemeenschap, die mensen (en spullen dus) een nieuwe kans geeft. We bieden mensen onderdak in een gevarieerde woongroep en zinvol werk. Bewoners zijn ex-dak- en thuislozen, vluchtelingen, mensen die ter overbrugging woonruimte zoeken, idealisten enz.

Wonen in ons moderne woonhuis op een zeer ruim terrein gaat bij ons hand in hand met werken in het goedlopende kringloopbedrijf. Wij bieden als er een klik is:

  • Kost en inwoning en zakgeld
  • De ruimte om problemen aan te pakken
  • Een gevarieerde woon-werkplek waar altijd wat gebeurt
  • “Een bed en een reden om er uit te komen?”

Wij hebben ook een facebookpagina en een instagrampagina.

Organisatie Emmaus Haarzuilens

Eikstraat 14
3455 SJ Haarzuilens

Locatie Haarzuilens

Eikstraat 14, 3455 SJ Utrecht

Plan je route

Tweedehands | Emmaus

Plan je route