Turnen | Sporthal Europahal

GV Leidsche Rijn, de vereniging voor Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Maarssen!

Plezier, Professioneel en Persoonlijke aandacht, dat is waar GV Leidsche Rijn voor staat!

Onze turnlessen worden gegeven op recreatief en selectie niveau. Gediplomeerde trainsters zorgen ervoor dat jongens en meisjes met plezier hun sport kunnen beoefenen. Zij worden op dusdanige wijze begeleid dat zij het beste uit zich zelf zullen halen. Turnlessen worden gegeven in de Gymzaal aan de Mereveldlaan 3 en Sportzaal Broos Gerssens aan de Keerderberg in De Meern, De Fletiohal in Vleuten, Gymzaal Fazantenkamp en Zwanenkamp te Maarssen én (voor selectieleden) in een speciaal uitgeruste Turnhal in Utrecht.

GVLR GEMS is aangesloten bij het KNGU, Dit betekent dat onze (selectie) turners/ turnsters mee doen aan regionale en district wedstrijden. Turnen is een sport waar veel over te vertellen valt. Wilt u meer weten lees dan vooral verder in dit artikel.

Onze recreatie lessen worden gegeven in verschillende leeftijdscategorieën. Binnen onze recreatie ligt de focus vooral op het aanleren en beheersen van de basis én het spelelement. Ons doel is om de kinderen op een leuke en sportieve manier kennis te laten maken met het turnen. Daarnaast staat plezier en professionaliteit bij ons centraal. We willen de kinderen graag op een leuke manier kennis laten maken met het turnen.

In de les is altijd één hoofdtrainster in combinatie met een of twee assistenten aanwezig, om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ook onze recreatie turnsters kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden worden oefeningen uitgevoerd die voor elk kind haalbaar zijn. Afhankelijk van de leeftijd en de prestaties van het kind beslist de trainster in overleg met het kind welk niveau het beste bij haar past.

Mocht uw kind deel willen nemen aan de recreatiewedstrijden (dit zijn er twee of drie per jaar), dan is een verenigingspakje verplicht, deze is bij ons te verkrijgen. De recreatie turners/ turnsters trainen een uur per week, uitbreiding tot twee uur per week is mogelijk.

Het selectie turnen bieden wij aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Als uit een proefles blijkt dat uw kind voldoet aan de basisvaardigheden van het turnen (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie) én als blijkt dat uw kind ambitieus ingesteld is, dan bieden wij hem of haar een plekje aan in onze selectiegroep. De turners/ turnsters in de selectie trainen twee tot drie keer in de week, afhankelijk van de leeftijd. De selectieturnsters trainen zowel in de gymzaal als in een speciaal ingerichte turnhal. Door de aanwezigheid van één hoofdtrainer en een of meerdere assistenten kunnen wij ons richten op het oefenen van wedstrijden en het behalen van persoonlijke successen. Dit doen wij door de lessen aan te laten sluiten bij de kinderen en daarbij betrekken wij hun eigen wensen en doelen. Hierdoor zijn onze lessen zowel trainster als turner/ turnster gestuurd.

Zit uw kind in de selectie, dan is hij of zij verplicht om deel te nemen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Hierbij is een wedstrijdpakje van de vereniging verplicht. Aan de hand van het NTS (Nederlands Turn Systeem), wordt afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van uw kind een niveau gekozen dat het best bij haar past. In dit niveau doet zij een seizoen lang wedstrijden.

Organisatie GVLR GEMS

Europaweg 50A
3451 HG Vleuten

Locatie Sporthal Europahal

Europaweg 50A, 3451 HG Utrecht

GVLR GEMS | Sporthal Europahal

Plan je route