Trimzwemmen | Zwembad Fletiomare

Welkom

Z.P.C. Watervlo is al 50 jaar dé zwemvereniging van Vleuten-De Meern waarbij de zwemsport in de breedste zin van het woord wordt aangeboden. Voor alle leeftijden biedt ZPC Watervlo sportieve mogelijkheden op zowel individuele basis als in teamverband.

Waar het bij wedstrijdzwemmen draait om snelheid en techniek, staat bij waterpolo samenspel en tactiek centraal. Bij trimzwemmen is er geen sprake van een wedstrijdelement, maar wordt er wel getraind op het verbeteren van de algehele conditie en zwemtechniek. Daarnaast behalen kinderen bij ZPC Watervlo op een plezierige manier zwemdiploma’s voor ABC, zwemvaardigheid en diverse keuzepakketten. Interesse? Onze trainers verwelkomen je graag langs de badrand.

Wat?

Trimzwemmen is het actief zwemmen onder begeleiding van een zweminstructeur en heeft als doel het verbeteren van de algehele conditie. Tijdens de training komen alle slagen aan bod en wordt er aan de zwemtechniek gewerkt. Door middel van verschillende zwemoefeningen beweeg je na verloop van tijd steeds makkelijker en sneller door het water. Bij trimzwemmen is er geen sprake van een wedstrijdelement. Iedereen zwemt op zijn eigen niveau. Met iemand langs de badrand die je motiveert en aanwijzingen geeft, is het zwemmen een stuk makkelijker vol te houden dan wanneer je in je eentje baantjes trekt.

Wie?

Geoefende zwemmer of niet, trimzwemmen is voor iedereen. Belangrijk is wel dat de zwemmers driekwartier lang vol kunnen houden. Bij ZPC Watervlo trainen momenteel alleen volwassenen.  Naast hobbyzwemmers is trimzwemmen ook geschikt voor sporters die individueel trainen voor bijvoorbeeld een triatlon. 

Wanneer?

ZPC Watervlo biedt iedere donderdagavond van 22.00 uur tot 22.45 uur trimzwemmen aan in het wedstrijdbad van zwembad Fletiomare. 

Organisatie Z.P.C. De Watervlo

Burgemeester Middelweerdplaats 1
De Meern

Locatie Zwembad Fletiomare

Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HH Utrecht

Z.P.C. De Watervlo | Zwembad Fletiomare

Plan je route