Religie | Willibrordkerk

Meer dan duizend jaar is het geloof in Vleuten doorgegeven van generatie op generatie. Vermoedelijk nog veel langer. Dat is iets om trots op te zijn. En dat zijn de parochianen in Vleuten ook.
De spits van de Willibrordkerk is een perfect beeld van dat fiere geloof.
Maar er is geen sprake van dat de Vleutense gelovigen buiten hun schoenen lopen. Doe maar gewoon lijkt de lijfspreuk van velen. Geen grote woorden, maar eenvoudige daden van geloof en liefde in het leven van alle dagen. Iets voor elkaar over hebben. Dat kenmerkt de geloofsgemeenschap rond de Willibrordkerk. Een vitale kerk met een hartelijke uitstraling.
In korte tijd verandert heel de samenstelling van de bevolking van Vleuten en omgeving. De gemeenschap van boeren en tuinders verstedelijkt in razendsnel tempo. Waar tot onlangs nog uitgestrekte groene weilanden waren ligt nu de wijken Terwijde en Leidsche Rijn-Centrum. Aan de andere kant de wij Vleuterweide met 30.000 inwoners.
En het idyllische Haarzuilens mag niet over het hoofd gezien worden.

Hoe kunnen we deze nieuwe bewoners betrekken bij de geloofsgemeenschap? Hoe kunnen we de oorspronkelijke bewoners het gevoel geven dat ze geen vreemden geworden zijn in eigen huis? Hier ligt de grote uitdaging van de Willbrordgeloofsgemeenschap voor de komende jaren. Iedereen die mee wil doen, mee wil denken, mee wil geloven in en rond de Willibrord hartelijk welkom.

Organisatie Licht van Christus

Pastoor Ohllaan 34
3451 CC Vleuten

Locatie Vleuten

Pastoor Ohllaan 34, 3451 CC Utrecht

Plan je route

Religie | Willibrordkerk

Plan je route