Koersbal | De Pijler

Gezellig Koersballen in een club leuke mensen. Wij spelen op maandagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Als senioren zijn wij dan lekker in beweging. Waarbij gezelligheid voorop staat. Het enige wat u mee hoeft te nemen, is een goed humeur.

Koersbal is de meest populaire sport in Nederland voor ouderen. 17 jaar geleden zijn we bij het buurthuis de Pijler in de Meern gestart met een Koersbalgroep op maandagochtend om 10.00 uur.

Het is een balsport wat je binnen speelt op een mat van 8 meter lang en 2 meter breed. Er spelen 2 spelers tegen elkaar, met zwarte en gele ballen. Deze ballen moeten zo dicht mogelijk tegen de ‘Jack’ aan gegooid worden; dit is een kleinere witte bal. De ballen rollen niet met een rechte baan maar met een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de bal niet in het midden zit, hierdoor is het moeilijker rollen dan wat het lijkt. Het spel lijkt een beetje op jeu de boules, maar de ballen zijn bij koersbal groter en het spel wordt vooral binnen gespeeld.

Het is dus een technisch en tactische sport, waarbij geen kracht nodig is, dit maakt het spannend, maar het vooral heel gezellig met elkaar! Je kunt deze sport tot op zeer hoge leeftijd spelen, de oudste deelnemer in onze groep is 91’.

Nieuwe deelnemers kunnen komen kijken en/of deelnemen. De kosten zijn 1,50 per keer inclusief koffie of thee.

Organisatie Koersbalclub De Pijler

Locatie Buurtcentrum De Pijler

Rover Holwerda

06-59928952

rholwerda@dock.nl.

https://depijler.org/

Bovenpolder 80, 3453 NP Utrecht

Koersbalclub De Pijler | Buurtcentrum De Pijler

Plan je route