Kinderboerderij | Steede Hoge Woerd

Steede Hoge Woerd

Ontdek Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.

Loop tussen de dieren in de dierenweides, wandel met de ezels of ga aan de slag in de tuin. Voor kinderen en volwassenen organiseren we hier het hele jaar door allerlei bijzondere activiteiten. Bezoek ook de oude perenboomgaard voor het Castellum: een mooie erfenis van de fruitkwekers die hier vroeger het landschap bepaalden.

Steede Hoge Woerd is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio Midden) is Steede Hoge Woerd ook op maandag geopend. Op feestdagen zijn we ook geopend, m.u.v. nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

Bezoek de dieren

Bij Steede Hoge Woerd zijn verschillende dieren te vinden. Ga langs bij de ezels, varkens, koeien, schapen, kippen en bezoek de geitjes. Het hele jaar door kan je elke dinsdag t/m zondag vanaf 15.30 uur een van de dierenverzorgers opzoeken en meehelpen met het voeren van de dieren.

Kom spelen in de speeltuin

Op het terrein van Steede Hoge Woerd vind je een natuurlijke speeltuin. Kom klimmen, klauteren en spelen met het water en zand en ontdek onze vernieuwde waterloop. Een heerlijke plek voor jong en oud.

Geniet van de tuin

Mooie bloemen uit de pluktuin van Steede Hoge Woerd: daar word je vrolijk van! Pluk een bosje voor jezelf of samen met de kids. De pluktuin gaat open in het voorjaar. Volg de pluktuin op Instagram voor de laatste updates.

Bezoek ons ook op facebook of instagram.

Organisatie Utrecht Natuurlijk

Hoge Woerdplein 1
3454 PB De Meern

Locatie Castellum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht

Utrecht Natuurlijk | Castellum Hoge Woerd

Plan je route