Hockey | Sportpark Fletiomare Novum

Over MHC Fletiomare

MHC Fletiomare is een ambitieuze en gezellige vereniging waar ruim 2200 leden op prestatief en recreatief niveau hockeyen. Hockeyen bij Fletiomare is gezellig, veilig en goed georganiseerd. De club beschikt over een prachtige accommodatie in het Máximapark in Utrecht/Leidsche Rijn en is op de fiets makkelijk en veilig te bereiken.  De club heeft 6 kunstgrasvelden, waarvan 4 volledige watervelden, een speciaal 8-tallen veld en een ASM-veld voor het Breed Motorisch Opleiden. Daarom kun je als lid altijd op de club een bal komen slaan, ook als je geen training of wedstrijd hebt.  In de winter heef de club op haar eigen terrein een eigen zaalhockey-blaashal voor het zaalhockey.

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van Fletiomare staat zeer goed aangeschreven. Bij Fletiomare leer je onder begeleiding van goede eigen trainers op een leuke, veilige en uitdagende manier hockeyen. Fletiomare is één van de grootste clubs van Nederland (top 5 bij de jongens en top 10 bij de meisjes). Hierdoor hebben we teams op alle niveaus en kan ieder kind op een niveau spelen waarbij het plezier en uitdaging vindt, ook op tophockey niveau.

Onze eigen Hockey Technische Staf bestaat uit hockeyprofessionals met ervaring op het hoogste niveau. Zij geven training, coachen, en begeleiden trainers en coaches. Leden van de Technische Staf zijn al jaren actief bij onze club en nog steeds enthousiast om iedereen het beste uit zichzelf te laten halen.  Onze hockeyopleiding zorgt ervoor dat de modernste hockey-inzichten (technisch en tactisch) worden doorvertaald naar elk niveau. Hockey is een echte teamsport en bij Fletiomare geven we aandacht aan ALLE teams. De aanpak werpt zijn vruchten af. Alle teams hockeyen met veel plezier en met de beste faciliteiten en de Fletiomare topjeugd teams bereiken inmiddels het landelijke KNHB-competitie niveau

Veel evenementen en activiteiten

Omdat hockey vooral heel veel plezier beleven is, organiseren we het gehele jaar door allerlei leuke (hockey) activiteiten voor alle leden. Waaronder het jaarlijkse Family&Friends toernooi, clinics, hockeykampen en feestjes voor jong en oud. Kom gerust een keer een kijkje nemen!

Hockeyaanbod op Fletiomare

We bieden hockey voor elk niveau. Van jong tot oud. Van lekker 1x in de week met je vrienden trainen en in het weekend een wedstrijd, tot tophockey met alle daarbij komende faciliteiten. Wat je ook wilt, je vindt het bij Fletiomare. 

Jeugdhockey van 5 jaar tot en met 18 jaar: Elk lid speelt wekelijks in het weekend (niet in de schoolvakanties) een wedstrijd met het eigen team, en traint 1, 2 of 3 keer per week, afhankelijk van leeftijd en niveau. Alle jeugdteams doen in de winter mee aan zaalhockey in onze eigen zaalhockey-blaashal op ons complex. 

Jong senioren 18 tot en met 25 jaar: met je team train je 1x per week op een doordeweekse avond, en speel je op zondag een wedstrijd in de KNHB-competitie voor jong senioren. Je speelt dus altijd mèt en tegen leeftijdsgenoten en dat garandeert veel gezelligheid.

Bij de Senioren vanaf 25 jaar speel je met je team in de reguliere KNHB zondag competitie en train je 1x met je team op een doordeweekse avond. Er zijn ook speciaal voor dames vanaf 30 jaar en heren vanaf 35 en 45 jaar een aparte KNHB-competitie Hierdoor hockey je met én tegen leeftijdgenoten in Midden-Nederland. 

Tophockey: onze selectie teams bij de jeugd spelen in de landelijke competities van de KNHB. Onze selectieteams bij de senioren zijn Heren 1, Dames 1, Heren 2 en Dames 2. Deze teams hebben faciliteiten die horen bij echt tophockey en trainen meerdere keren per week.

G hockey: Fletiomare heeft twee G-hockey teams voor hockeyers met een licht verstandelijke beperking. Deze teams trainen op dinsdag en zaterdag en spelen wedstrijden tegen andere G-teams uit de regio.

Hockey7 op vrijdagavond: Hockey7 is een nieuwe KNHB-hockey competitie op de vrijdagavond en wordt gespeeld in teams van zeven. Teams spelen om de week op vrijdag twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters. Op de vrijdagavonden dat er geen competitie is, trainen de teams. 

Trimhockey, ook als je geen of weinig ervaring hebt: Trimhockey is een leuke vorm van gemengd hockey voor zowel ‘ooit’ als ‘nooit’ hockeyers. Dus voor mensen die geen hockeyervaring hebben en voor ervaren hockeyers die geen tijd hebben op zondag en toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Trimhockeyers komen op een vaste avond bij elkaar om samen te trainen. Bij Fletiomare is dat op maandag, woensdag of donderdag. De fanatiekelingen, en zij met meer hockeyervaring, hebben ook de mogelijkheid om trim-competitie te spelen.

Zaalhockey: Fletiomare heeft een eigen zaalhockey-blaashal die elke winter op het eigen complex wordt opgezet. Gedurende november tot februari kan elk lid meedoen aan de zaalhockeycompetitie van de KNHB. Dankzij onze eigen zaalhockey-hal kunnen alle teams de hele winter binnen doortrainen.

Keepers: Fletiomare heeft veel aandacht voor de keepers. Keepers zijn heel belangrijk in het team en daarom hebben we een eigen Technisch Coördinator Keepers. Die geeft speciale trainingen aan de keepers. Keepers trainen iedere week met hun team èn krijgen daarnaast een extra uur keeperstraining. Daarnaast ontvangen ze van de club een top keepersoutfit en een mooi keepershirt in bruikleen.

Wat betekent die naam toch…

De naam Fletiomare is historisch verbonden met de omgeving waar de vereniging is gevestigd. Vleuten-de Meern (en inmiddels Leidsche Rijn/Utrecht), is een plek die rijk is aan historie. Het gebied wordt al zo’n 3.000 jaar door mensen bewoond. De Romeinen hebben er hun sporen achtergelaten, waarvan recent opgegraven Romeinse schepen slechts enkele voorbeelden zijn. De club is vernoemd naar het het Romeinse legerkamp Fletio bij Vleuten; mare staat voor het water waaraan De Meern is ontstaan. Wie het logo van MHC Fletiomare goed bestudeert, zal duidelijk die historische elementen terugvinden in het ontwerp.

Organisatie Mixed Hockey Club Fletiomare

Alendorperplaats 1
3451 GZ De Meern

Locatie Sportpark Fletiomare Novum

Alendorperplaats 1, 3451 GZ Utrecht

Mixed Hockey Club Fletiomare | Sportpark Fletiomare Novum

Plan je route