Grijze Koppen Orkest | De Schakel

Het Grijze Koppen Orkest

Het Grijze Koppen Orkest is een groot prijswinnend muziekproject voor kwetsbare en vitalere ouderen uit zorginstellingen of buurtcentra. Activeert, maakt vrolijk, raakt en geeft zelfvertrouwen. Ouderen zingen, rappen en spelen op door ons meegebrachte onconventionele instrumenten als ritmische schellenbomen en laagdrempelige gitaartjes. Altijd wordt toegewerkt naar bevlogen concerten, met publiek.

Wij bieden het Grijze Koppen Orkest aan in een duurzame en een compacte variant

Een prachtig duurzaam muziekproject, opgezet door Fort van de Verbeelding voor ouderen in zorginstellingen, buurtcentra en de omgeving daar omheen.

Sinds juni 2018 ben ik, Frederike de Winter, gecertificeerd Grijze Koppen Orkest leider en momenteel heb ik 4 orkesten onder mijn hoede, te weten GKO Bijnkershoek in Utrecht, GKO De Schakel in Vleuten/De Meern (wijkorkest), GKO Moerwijk (wijkorkest) en GKO Guldenhuis in Den Haag. Het is prachtig en ontroerend om te zien wat het voor de deelnemers betekent om deel uit te maken van het orkest. Het samen zingen en musiceren op speciaal voor de doelgroep ontwikkelde muziekinstrumenten, geeft plezier, activeert, en het creëert succeservaringen op een moment in het leven waar mensen vaak te maken krijgen met verlies van mogelijkheden, en vooral geconfronteerd worden met wat er niet meer gaat.

Het is een voorrecht om in dit project mee te mogen draaien en de enorm vitaliserende werking van muziek voor deze doelgroep, iedere keer weer te ervaren!

Voor meer info: Fort van de verbeelding

Organisatie Grijze Koppen Orkest Vleuten

Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht

Locatie Buurtcentrum De Schakel

Schoolstraat 11, 3451 AA Utrecht

Grijze Koppen Orkest Vleuten | Buurtcentrum De Schakel

Plan je route