Fotoclub | De Schalm

Welkom bij FotoClub Leidsche Rijn

FCLR is een club voor iedereen die van fotograferen houdt of beter wil leren fotograferen. Wij zijn een actieve vereniging en proberen zowel meer ervaren als startende fotografen te stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. Wij organiseren clubavonden, verdiepingsavonden met foto-lezingen, workshops, uitstapjes en themagroepen. De fysieke clubavonden zijn ongeveer elke vier weken en worden gehouden op vrijdagavond in De Schalm, Oranjelaan 10 De Meern. De clubavonden beginnen meestal om 20:00 uur.

Clubavonden
Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen. Met de feedback kan je jezelf verbeteren. Je bent niet verplicht om een foto-opdracht te doen. Je kan ook foto’s meenemen voor de ‘Open tafel’; een vrije tafel waarop je je werk kan tonen en bespreken. Naast de gewone clubavonden, organiseren wij ook meerdere verdiepingsavonden per jaar. Tijdens deze avonden nodigen wij een gastspreker uit, die gespecialiseerd is in één bepaald onderwerp en zijn/haar kijk geeft op fotografie.

Uitstapjes
Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd en gaan wij er gezamenlijk op uit om te fotograferen of een museum te bezoeken. Eén keer per jaar gaan wij een weekend weg om te fotograferen. Daarnaast worden ook individueel uitstapjes georganiseerd door leden, waarbij men samen gaat fotograferen.

Themagroepen
Binnen de club komen leden met eenzelfde interesse samen in een themagroep. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan architectuur, natuurfotografie, studiofotografie en straatfotografie. Per jaar wordt gekeken aan welke themagroepen er behoefte is.

Fotovragencafé
Nu en dan organiseren we voorafgaand aan de clubavond een fotovragencafé. Hier worden onderwerpen behandeld waar vanuit de leden zelf behoefte aan is. Een lid met veel kennis van het onderwerp beantwoordt de vragen en laat de uitvoering zien, bijvoorbeeld over fotobewerking.

Organisatie Fotoclub De Schalm

Oranjelaan 10
3454 BT De Meern

Jelle Dijkstra

030-6662609

info@fclr.nl

https://fclr.nl/

Locatie Sociaal Cultureel Centrum De Schalm

Oranjelaan 10, 3454 BT Utrecht

Fotoclub De Schalm | Sociaal Cultureel Centrum De Schalm

Plan je route