Computercursus | hele wijk

WIL in je buurt biedt in Vleuten-De Meern cursussen aan voor bewoners die meer met de computer willen werken. Er is een instapcursus voor mensen die nog maar heel weinig weten van een computer. In deze instapcursus leert u wat een computer is, een beeldscherm, een muis en een toetsenbord, en wat u ermee kunt doen.

Behalve de instapcursus (de A-cursus) worden er ook computercursussen gegeven voor mensen die al iets meer weten van de computer (de B-cursus) en voor gevorderden (de C-cursus). Er is ook een speciale cursus voor mensen die de iPad beter willen leren kennen.

Voordat u begint, krijgt u een gesprek met een cursusleider. Daar gaan we kijken welke cursus voor u het meest geschikt is.

Aanmelden kan via de telefoondienst van WIL in je buurt: 030 – 677 31 31. De kosten zijn € 25,- voor 10 lessen + € 15,- voor het lesmateriaal. U kunt ook betalen met een U-pas. Het is de bedoeling dat u in het bezit bent van een laptop (draagbare computer).

De cursussen worden gegeven in een van de buurthuizen in Vleuten-De Meern; meestal in De Schakel (Vleuten) en in De Pijler (De Meern). U volgt gedurende 10 weken elke week een les van 2½ uur. U oefent ook thuis.

DE BASIS (A-cursus of instapcursus

Deze cursus is voor mensen die  maar weinig of geen ervaring hebben met de computer. We beginnen met uitleg geven over de diverse onderdelen van een computer, zoals de muis en het toetsenbord. U krijgt ook les in het opstellen van eenvoudige brieven en het werken met plaatjes in een tekst. Er wordt ook aandacht besteed aan veilig werken met de computer. Aan het eind van deze cursus kunt u een eenvoudige flyer maken op de computer.

B-cursus

Heeft u de basis onder de knie en wilt u zich verder verdiepen om uw basiskennis te verbreden en een stapje hoger te gaan? Dan is de B-cursus voor u heel geschikt. We besteden veel aandacht aan het ordenen van uw documenten op de computer via Windows Verkenner. We gaan ook dieper in op tekstverwerken en we kijken naar mail, internet, Google drive en en een aantal speciale Google apps zoals Google Maps, Google Translate en Google You Tube.

C-cursus

Met deze cursus verbetert u uw kennis en vaardigheden, ook op het gebied van veilig werken met de computer. Samen met uw docent bepaalt u de oefenstof. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aantal lessen over foto’s bewerken. Of voor het maken van een presentatie. Er is een uitgebreide lijst met onderwerpen die al eens eerder behandeld zijn in een C-cursus.

iPad

U leert om te gaan met een iPad, e-mail ontvangen op de iPad, wifi instellen en het werken met een aantal apps.

Organisatie De digitale bruisplek

Locatie Hele wijk

, Utrecht

De digitale bruisplek | Hele wijk

Plan je route