Capoeira | Gymzaal Schoolstraat 13

Capoeira is een Braziliaanse gevechtskunst met een Afrikaanse oorsprong. Deze vechtkunst combineert vechttechnieken met acrobatische moves, muziek en danselementen.

Planeta Capoeira
De organisatie Planeta Capoeira geeft trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen in en om Utrecht. Onder leiding van een enthousiaste ervaren Braziliaanse docent maak je kennis met Capoeira en train je deze gevechtskunst. Iedereen kan capoeira leren! Alles wat je fysiek nodig hebt, ontwikkel je tijdens de trainingen. Daarbij traint ieder individu naar eigen vermogen!

Bij de trainingen voor kinderen vindt het jonge kind op een speelse wijze zijn weg binnen capoeira en de oudere kinderen worden in een uitdagende training wegwijs gemaakt. Jongeren en volwassenen trainen alle aspecten van capoeira in een pittige, veelzijdige training. Capoeira is de ideale sport om je fysiek en zelfbewustzijn te ontwikkelen op een ongedwongen manier!

Capoeira
Capoeira wordt beoefend als een ‘spel’ waarbij 2 capoeiristas elkaar in de RODA (kring) middels aanval en verdediging te slim af proberen te zijn. De bijzondere bewegingen en acrobatische moves in combi met de muziek maakt dat capoeira een explosie van energie is, spectaculair om te zien en een uitdaging om te leren! Een mooi gevecht wordt gekenmerkt door creativiteit, behendigheid en een perfecte timing!

Deze gevechtskunst kent een enorme variatie aan aanvallende en verdedigende bewegingen die moeiteloos afgewisseld worden met acrobatische moves en sprongen. Het ‘spel’ bestaat uit combinaties van (draaiende) trappen, schijnbewegingen, beenvegen, schaarbewegingen en kopstoten als technieken om je tegenstander uit evenwicht of naar de grond te brengenVanuit de verdediging volgt een verassende tegenaanval. De snelheid, flow en intensiteit van het gevecht wordt bepaald door het ritme van de instrumenten, het zingen van de veelbetekenende liedjes en het klappen op dit ritme. Dit aanstekelijke ritme wordt gevormd door de berimbau (1-snarig instrument), de atabaque (‘congadrum’), pandeiro (‘tamboerijn’) en agogo (dubbele koebel) waarbij de berimbau leidt.

Lessen 5 t/m 12 jaar
Elke vrijdag van 18:15 tot 19:15 uur kinderen van 5 t/m 11 jaar
Elke maandag van 16:15 tot 17:00 uur kinderen 5 t/m 8 jaar
Elke maandag van 17:00 tot 18:00 uur kinderen 9 jaar en ouder

Lessen 12 t/m 17 jaar
Elke vrijdag van 19:15 tot 20:15 uur jongeren 12 t/m 17 jaar, met uitzondering van de schoolvakanties.

Net als bij overige (oosterse) vechtkunsten maakt capoeira gebruik van een graduatiesysteem. Bij Capoeira wordt je niveau weergegeven door een Corda (koord).

Organisatie Planeta Capoeira V.O.F.

Gymzaal Schoolstraat 13
3451 AA Vleuten

Heide | Doda

06-40723125 (Heide) 06-49108651 (Doda)

info@planetacapoeira.nl

https://www.planetacapoeira.nl

Locatie Gymzaal Schoolstraat 13

Schoolstraat 13, 3451 AA Utrecht

Planeta Capoeira V.O.F. | Gymzaal Schoolstraat 13

Plan je route