Bijles taal en rekenen | De Schalm

Voor kinderen met dyslexie en discalculie kan je terecht bij het RID. Bij het aanmelden van een kind volgt een screening waarbij gekeken wordt of het kind in aanmerking komt voor vergoeding van deze zorg. Als dat zo is, dan kunnen de trainingen gegeven worden in Sociaal Cultureel Centrum De Schalm. Lees eerst eens uitgebreid onze website, zodat je je goed geori├źnteerd hebt voordat je het besluit neemt je kind bij RID aan te melen.

Onze missie en visie

RID staat voor een krachtige taal- en rekenontwikkeling voor ieder kind. We maken de weg vrij voor talent door op alle 4 ondersteuningsniveaus in het basisonderwijs scholen te helpen. Op deze manier verbinden we onderwijs en zorg. RID staat bekend als de expert op het gebied van dyslexie en dyscalculie. De kennis en expertise op het gebied van taal- en rekenontwikkeling is groot en de wetenschappelijke basis is sterk. RID wordt hierin gevoed en ondersteund door het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen waarin UvA en RID samenwerken.

De kennis en expertise van RID op het gebied van lezen, spellen en rekenen delen we graag met het onderwijs. RID wil hiermee het onderwijs versterken en wenst een partner te worden van de basisschool om zo een krachtige taal-, en rekenontwikkeling voor ieder kind te waarborgen. Op deze manier worden kinderen tijdiger en effectiever onderwezen en ondersteund, neemt frustratie af en motivatie toe en stromen alleen die kinderen door naar de zorg die dit ook echt nodig hebben.

RID, de weg vrij voor talent.

Organisatie RID Taal Rekenen

Locatie Sociaal Cultureel Centrum De Schalm

Oranjelaan 10, 3454 BT Utrecht

RID Taal Rekenen | Sociaal Cultureel Centrum De Schalm

Plan je route