Bibliotheek | Hele wijk

Welkom bij de bibliotheken in onze wijk

Een bibliotheek is heel fijn om boeken bij te lenen. Maar een bibliotheek doet nog veel meer. De bibliotheek staat middenin de maatschappij, is toegankelijk voor iedereen en heeft in principe een informatiepunt digitale overheid. Er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd over gezondheid, vrijwilligerswerk, duurzaamheid. Er worden lessen gegeven in digitale vaardigheid en taal- en rekenvaardigheid. Er zijn werk- en studieplekken, je kunt er printen en kopiëren, rustig aan een leestafel zitten of achter een PC om te internetten. Soms organiseert een bibliotheek zelfs een buurtcafé of een brievencafé en soms is er een expositieruimte. O ja, en voorlezen aan de jongste kinderen wordt ook gedaan. De bibliotheek is veel levendiger dan je misschien denkt.

In Vleuten-De Meern zijn drie bibliotheken. De grootste  is bibliotheek Vleuterweide. Het adres zie je op het kaartje hieronder. Meer informatie over deze bibliotheek vind je op deze website.
In De Meern is ook een bibliotheek. Deze kleine intieme bibliotheek vind je op de Oranjelaan 14 in Utrecht. Kijk even op deze website.
Tenslotte heeft het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern een eigen bibliotheek in Vleuten: Dorpsplein 1. Door hier te klikken vind je meer informatie.

 

Organisatie Bibliotheek Utrecht

Locatie Bibliotheek Vleuterweide

Burchtpoort 16, 3452 MB Utrecht

Bibliotheek Vleuterweide

Plan je route