Bibliotheek | Hele wijk

Welkom bij de bibliotheken in onze wijk

Een bibliotheek is heel fijn om boeken bij te lenen. Maar een bibliotheek doet nog veel meer. De bibliotheek staat middenin de maatschappij, is toegankelijk voor iedereen en heeft in principe een informatiepunt digitale overheid. Er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd over gezondheid, vrijwilligerswerk, duurzaamheid. Er worden lessen gegeven in digitale vaardigheid en taal- en rekenvaardigheid. Er zijn werk- en studieplekken, je kunt er printen en kopiëren, rustig aan een leestafel zitten of achter een PC om te internetten. Soms organiseert een bibliotheek zelfs een buurtcafé of een brievencafé en soms is er een expositieruimte. O ja, en voorlezen aan de jongste kinderen wordt ook gedaan. De bibliotheek is veel levendiger dan je misschien denkt.

In Vleuten-De Meern zijn drie bibliotheken. De grootste  is bibliotheek Vleuterweide. Het adres zie je op het kaartje hieronder. Meer informatie over deze bibliotheek vind je op deze website.
In De Meern is ook een bibliotheek. Deze kleine intieme bibliotheek vind je op de Oranjelaan 14 in Utrecht. Kijk even op deze website.
Tenslotte heeft het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern een eigen bibliotheek in Vleuten: Dorpsplein 1. Door hier te klikken vind je meer informatie.

Een nieuw initiatief van de bibliotheek is ‘Bibliotheek aan Huis’. Dit is een service voor alle inwoners van onze wijk, van jong tot oud, die wegens ziekte of (tijdelijke) immobiliteit de deur niet uit kunnen. Dan komt een vrijwilliger aan huis om te horen wat de lees-, kijk- of luistervoorkeuren van de klant zijn en komt vervolgens elke maand een stapelje boeken en materialen brengen. U heeft er alleen aan standaard bibliotheekabonnement voor nodig. Het aanmeldformulier vind je op bibliotheekutrecht.nl/aanhuis. Bellen kan ook: 030 286 1800.

Organisatie Bibliotheek Utrecht

Locatie Bibliotheek Vleuterweide

Burchtpoort 16, 3452 MB Utrecht

Bibliotheek Utrecht | Bibliotheek Vleuterweide

Plan je route