Balsport | Hockey

Over MHC Fletiomare

MHC Fletiomare is een ambitieuze vereniging waar ruim 2200 leden op prestatief en recreatief niveau hockeyen. Fletiomare is de tweede hockeyvereniging van Utrecht. In het district Midden Nederland van de KNHB is Fletiomare inmiddels de op vier na grootste hockeyvereniging.

De vereniging ligt in het hart van het groeigebied Leidsche Rijn bij Utrecht en heeft in 2006 een prachtige splinternieuwe accommodatie betrokken met 1 waterveld, 3 semi-water kunstgrasvelden, 1,5 zand-ingestrooid kunstgrasveld en een mooi groot clubhuis. Het clubtenue bestaat uit een bruin/lichtblauw poloshirt, bruine broek/rok en lichtblauwe kousen.

Opgericht in februari 1970 door een aantal enthousiaste vaders die een hockeyclub in Vleuten-de Meern wilden, begon MHC Fletiomare op een hobbelig grasveld als hockeyveld en een oude keet als clubhuis. Sindsdien groeide de club voorspoedig en kreeg het de beschikking over een kunstgrasveld. Na een forse ledendip eind jaren negentig heeft Fletiomare vooral de afgelopen tien jaar een explosieve groei doorgemaakt en voerde zij vaak het KNHB lijstje aan van de snelst-groeiende-hockeyverenigingen-van-Nederland. De club groeide in die tien jaar van zo’n 350 leden in 2003 naar bijna 2000 leden in 2015.

Visie: “haal het beste uit jezelf”

Naast de nadruk op prestatief hockeyen bij de eerstelijns-, en opleidingsteams vindt Fletiomare het belangrijk dat ook de breedte-hockeysport goed tot ontwikkeling komt. De visie van Fletiomare is ‘haal het beste uit jezelf’. Dat betekent dat de club een sfeer en omgeving wil creëren waar iedereen geïnspireerd en gemotiveerd wordt om het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen op hockeytechnisch gebied, maar ook op organisatorisch vlak. Denk hierbij aan de coaches, scheidsrechters, trainers en vrijwilligers. Het creëren van die omgeving en faciliteiten voor zowel tophockey als breedtehockey kan enkel met de inzet van vele vrijwilligers. Naast een professionele trainersstaf zijn tientallen vrijwilligers bij Fletiomare actief op gebied van training, coaching, teambegeleiding, arbitrage of in allerlei andere organisatorische functies. Daarnaast is Fletiomare actief in het professioneel opleiden en begeleiden van haar eigen jeugdtrainers.

Organisatie Mixed Hockey Club Fletiomare

Alendorperplaats 1
3451 GZ De Meern

Locatie De Meern

Alendorperplaats 1, 3451 GZ Utrecht

Plan je route

Balsport | Hockey

Plan je route