Vacature bestuurslid WIL in je buurt

Stichting WIL in je buurt (WIL) is een vrijwilligersorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern. De afkorting ‘WIL’ staat voor ‘Wijk Informatie Lijnen’. De kernactiviteit van WIL is het geven van burenhulp en het verstrekken van informatie over onze wijk. Dit wordt gedaan door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. De Stichting is een ANBI-instelling die subsidie ontvangt van de gemeente Utrecht.

Wij zijn op zoek naar een:

ervaren bestuurslid

Het bestuur van WIL in je buurt bestaat uit 5 personen, en kenmerkt zich door een bottom-up managementstijl. Het bestuur is niet uitvoerend, maar wel benaderbaar, coachend en vooral ook betrokken bij de doelgroep en de actieve vrijwilligers/bewoners in de wijk. Hun bestuurstaak bestaat uit de zakelijke leiding van de Stichting: beleids- en werkplannen coördineren, de jaarrekening en de tussenrapportages opstellen, statuten bewaking en contacten onderhouden met de netwerkpartners.

De bestuursleden die wij zoeken zijn empathisch en sociaal vaardig, zowel in contacten met de vrijwilligers als met de gemeente. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk. Zakelijk inzicht is een pre, beleidsmatig kunnen denken een must. Ervaring met het werken met vrijwilligers spreekt voor zich.

De gemiddelde tijdsbesteding is 2 uur per week. Daarnaast zijn er 6 vergaderingen per jaar. Er is geregeld ad hoc overleg. Klik hier voor een uitgebreid functieprofiel.. Op deze website kunt u uiteraard nog veel meer lezen over WIL in je buurt. Indien gewenst vertellen wij u graag meer over deze interessante nevenfunctie.

Heeft u belangstelling? Mail uw bericht naar info@wilinjebuurt.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Stichting WIL in je buurt
Teunisbloemlaan 50
3452 CB Vleuten
Tel. 030-6773131
(tussen 09:00 en 12:00 uur)
www.wilinjebuurt.nl