Stagiair(e) storytelling gezocht

Stagiair(e) communicatie/storytelling bij DOCK en WIL.
Kan jij goed teksten schrijven en vind jij het leuk om door middel van interviews mooie verhalen en belevenissen op te halen?

Wie zijn wij?
WIL (Wijk informatie Lijnen) is het burennetwerk, voor en door bewoners. Binnen WIL zetten meer dan 100 vrijwillige buurtbewoners zich in om hun buurtgenoten verder te helpen en te informeren over wat er mogelijk is in de wijk. Iedereen kan zijn of haar vraag stellen: de vrijwillige buurtbewoner helpt bij vinden van een antwoord. Ook koppelt WIL mensen met een hulpvraag aan buurtbewoners die willen helpen. WIL legt verbindingen in de wijk en is het verzamelpunt van kennis en informatie over en van de wijk. WIL wordt ondersteund door DOCK.

Waarom deze stagevraag voor 2021?
Voor wijkinformatie en burenhulpdiensten is het lastig om de vraag ‘op te halen’, terwijl het aanbod juist zeer ruim is. Naast vraagverlegenheid is het moeilijk om WIL op het juiste moment bij de juiste persoon in beeld te brengen. Tegelijkertijd zijn er jaarlijks honderden veelal oudere buurtbewoners die erg blij zijn met de hulp die ze van WIL ontvangen. We willen die mooie verhalen en belevenissen beter in kaart brengen.

Deze storytelling willen we intensief gaan inzetten op de beschikbare media (de pers, de website www.wilinjebuurt.nl, facebook, twitter en instagram.

Wie zoeken wij?
We zoeken een stagiair(e) die in gesprek gaat met de vrijwilligers en de klanten van WIL. Samen op zoek naar de prachtige verhalen van WIL. Iemand die in staat is om mee te denken over hoe storytelling een dagelijks onderdeel kan worden van het werk van alle WIL vrijwilligers en daar zelf aan bijdraagt. Iemand die projectmatig kan werken, over een vlotte pen beschikt ( makkelijk schrijft ) en een
toegankelijke schrijfstijl kan hanteren (zoals in wijk-stadsbladen).

Taken:
– storytelling – in gesprek en opschrijven!
– interviews met vrijwilligers en klantgroep
– klant- en vrijwilligerstevredenheidsonderzoek
– aanleveren aan Social Media
– meewerken in het communicatieteam van WIL

Wat bieden wij?
– Een plek om te werken in buurtcentrum De Weide Wereld
– Een mooi inkijkje in het werk van DOCK in Vleuten-de Meern (teamvergaderingen, Safari’s)
– Begeleiding op inhoud door een sociaal makelaar
– Een maatje binnen WIL (vrijwilliger die je wegwijs maakt)

Heb je interesse?
Neem dan contact op met het telefoonteam van WIL in je buurt.
Email: info@wilinjebuurt.nl
Telefoon 030 6773131 – werkdagen 09:00 uur – 11:00 uur