Vrijwilligers communicatie gezocht

Zet WIL op de kaart!

WIL in je buurt, het buurtnetwerk van Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455), zoekt vrijwilligers voor het Team Communicatie. Dit team van WIL zorgt voor de externe en interne communicatie en heeft de ambitie om komend jaar een flinke stap voorwaarts te zetten. Daarvoor zoeken wij:

Vrijwilligers Team Communicatie
die zich gedurende enkele uren per week in willen zetten voor het welzijnswerk van WIL.

In het Team Communicatie, dat op dit moment uit 9 vrijwilligers bestaat, is plaats voor nog drie extra vrijwilligers. Wij zoeken bijvoorbeeld vrijwilligers die affiniteit hebben met online marketing. Bijvoorbeeld een vrijwilliger die weet wat er gebeurt op het gebied van social media (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube), en al wat ervaring heeft of wil opdoen met het genereren van free publicity via deze media. Misschien moet WIL op jouw advies wel online gaan adverteren? Onze huidige vrijwilliger ‘social media’ kan jouw hulp heel goed gebruiken.

Ook onze vrijwilliger, die belast is met Google Ads, kan wel wat hulp gebruiken bij al haar inspanningen op het gebied van online marketing. Heb jij al ervaring met Google Ads? En met Google Analytics en de Google Tag Manager? Wij hebben genoeg voor jou te doen.

Daarnaast zoeken wij ook iemand die het leuk vindt om de gegevens op onze website up to date te houden. Op onze website staan honderden tips voor hobby’s en activiteiten, en die tips moeten regelmatig worden gecontroleerd en natuurlijk ook aangevuld. Iets voor jou? 

En dan hebben we in ons team ook nog plaats voor een viertal ‘ambassadeurs’. Dit zijn vrijwilligers die actief in de buurthuizen het verhaal van WIL vertellen. Je legt contacten, je informeert, vertelt, en bent bereikbaar via een wekelijks spreekuur in een buurtcentrum. Een sociale duizendpoot met prima contactuele eigenschappen. Er is genoeg te doen. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Samen met andere vrijwilligers en een sociaal makelaar van DOCK bouw je mee aan een communicatieteam dat WIL versterkt. Taken en werkzaamheden zijn in overleg vast te stellen, zodat jij de kans krijgt ervaring op te doen en je capaciteiten te ontwikkelen. 

Enthousiast
Vrijwilligers die (naast hun baan) voor WIL werken, zijn enthousiast. Zij vinden WIL sympathiek, omdat zoveel vrijwillige buurtbewoners zich inzetten om hun buurtgenoten verder te helpen en te informeren over wat er mogelijk is in de wijk. Iedereen kan bij WIL zijn of haar vraag stellen. Vier actieve bewonersgroepen met totaal zo’n 90 vrijwilligers helpen bij het vinden van een antwoord, koppelen bewoners met een hulpvraag aan andere buurtbewoners of lossen een hulpvraag op bij de mensen thuis.  

Meer informatie
Kom kennismaken met WIL en bespreek of het werk bij je past. Maak een afspraak via het telefoonteam: 030 – 677 31 31 (op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur) of mail naar communicatie@wilinjebuurt.nl