Doe je mee? Vrijwilligers communicatie gezocht

Zet WIL op de kaart!

Wil in je buurt, het buurtnetwerk van Vleuten-De Meern, zoekt vrijwilligers voor het communicatieteam! Wil legt verbindingen in de wijk en is het verzamelpunt van kennis en informatie over en van de wijk.  

Het nog verder in te richten communicatieteam van Wil is op zoek naar twee vrijwilligers die dit buurtnetwerk nog beter op de kaart weten te zetten. 

 

Vrijwilliger communicatie 

Weet jij de weg op het internet en lijkt het je leuk om informatie voor anderen makkelijk vindbaar te maken? Heb je ervaring met WordPress of zou je daar meer over willen leren? Ben je goed op de hoogte van wat er gebeurt op social media en heb je een vlotte pen? Dan is het communicatieteam van Wil naar jou op zoek! 

Samen met andere vrijwilligers en een sociaal makelaar van DOCK bouw je mee aan een communicatieteam dat dit bureninitiatief versterkt. Taken en werkzaamheden zijn in overleg vast te stellen, zodat jij de kans krijgt ervaring op te doen en je capaciteiten te ontwikkelen.  

 

Vrijwilliger communicatieadviseur 

Ben je communicatieadviseur (geweest) en ben je maatschappelijk betrokken? Wil jij je naast je werk inzetten voor een sociaal project in jouw eigen buurt? Dan kan Wil jouw expertise goed gebruiken!  

Het buurtinitiatief Wil in je buurt is bezig met verzelfstandiging en organiseert zichzelf per 1 juli in een stichting. De Wil-communicatieadviseur is naast een strategisch adviseur ook een proactieve, praktische en creatieve doener. Werkt graag samen met andere vrijwilligers en heeft affiniteit met het ontsluiten van informatie voor (met name oudere) buurtbewoners. 

Je bouwt mee aan het communicatieteam van Wil, ontwikkelt een strategisch plan en werkt samen met andere vrijwilligers aan on- en offline zichtbaarheid, door bijvoorbeeld het schrijven van persberichten of berichten op de website. 

 

Vrijwilligers die (naast hun baan) voor WIL werken, zijn enthousiast. Zij vinden WIL sympathiek, omdat zoveel vrijwillige buurtbewoners zich inzetten om hun buurtgenoten verder te helpen en te informeren over wat er mogelijk is in de wijk. Iedereen kan bij WIL zijn of haar vraag stellen. Vier actieve bewonersgroepen met totaal zo’n 90 vrijwilligers helpen bij het vinden van een antwoord, koppelen bewoners met een hulpvraag aan andere buurtbewoners of lossen een hulpvraag op bij de mensen thuis.  

Meer informatie 

Kom kennismaken met WIL en bespreek of het werk bij je past. Maak een afspraak met Saskia Koster via skoster@dock.nl.