Vrijwilliger SEO/SEA gezocht

Vrijwilliger SEO/SEA

WIL in je buurt is een vrijwilligersorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De afkorting ‘WIL’ staat voor ‘Wijk Informatie Lijnen’. De kernactiviteit van WIL is het geven van Burenhulp en het verstrekken van informatie over onze wijk. Dit wordt gedaan door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers, die zich elke dag opnieuw inzetten voor buurtgenoten. Op onze website wilinjebuurt.nl kan je alles lezen over wie wij zijn en wat wij doen.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die ons online marketingteam komt versterken. Dit team bestaat op dit moment uit 3 vrijwilligers en is verantwoordelijk voor alle online communicatie, waaronder onze website en de communicatie via social media. Ook Search Engine Optimalisation (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) vallen hieronder, maar dit is redelijk nieuw en moet verder worden ontwikkeld.

Jij weet als SEO/SEA vrijwilliger je weg redelijk te vinden in Google Analytics. Bij voorkeur heb je al een beetje ervaring met Google Ads. Als je bovendien ook nog redelijk je weg weet te vinden in zoekmachine-optimalisatie (wij gebruiken Yoast als hulpmiddel), dan hopen wij dat je niet langer aarzelt en ons komt helpen.

Bij WIL in je buurt ben je onderdeel van het Team Communicatie, zodat je je – als jij dat wilt – ook bezig kunt houden met andere zaken dan alleen online. En wij van onze kant zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw ideeën om WIL steviger op de kaart te zetten.

Wij kennen geen vaste dagen waarop je dit vrijwilligerswerk kunt doen. Het hoeft zelfs niet perse overdag te zijn. Wij denken dat je als online marketeer bij WIL een paar uur per week bezig zult zijn, maar dat hangt ook wel van jou af. Er is in elk geval genoeg te doen om op te pakken.  Een online marketeer kan in principe vanuit huis werken, maar als je het leuk vindt, ben je van harte welkom op een van onze werkplekken, bijvoorbeeld in buurtcentrum De Weide Wereld.

Als je nog vragen hebt. Informeer gerust via communicatie@wilinjebuurt.nl. Je mag ook bellen met ons telefoonteam op 030-6773131 op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur (daarna kun je een bandje inspreken). Zij noteren dan dat je wilt worden teruggebeld.