Vrijwilliger data analist gezocht

Vrijwilliger data analist

WIL in je buurt is een vrijwilligersorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De afkorting ‘WIL’ staat voor ‘Wijk Informatie Lijnen’. De kernactiviteit van WIL is het geven van Burenhulp en het verstrekken van informatie over onze wijk. Dit wordt gedaan door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Op onze website kan je alles lezen over wie wij zijn en wat wij doen. In het menu ‘thema’s’ kan je zien wat wij bedoelen met wijkinformatie.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die voor de WIL-website de wijkinformatie-gegevens verzamelt, controleert en waar nodig corrigeert of aanvult. Belangrijk hierbij is de controle op de correctheid en volledigheid van deze data. Het is de bedoeling dat je deze data vervolgens omzet naar informatie die voor de bezoeker van onze website toegankelijk (vindbaar) en begrijpelijk is. Je doet dit samen met een collega, die jou perfect in kan werken.

Kort samengevat bestaan je werkzaamheden uit:

  • Verzamelen en ordenen van nieuwe wijkinformatie, en de hobby- en activiteitenlijsten
  • Controleren van bestaande data op correctheid en waar nodig meteen corrigeren
  • Publiceren van deze informatie op een voor de consument toegankelijke manier

Je kunt je werk eventueel uitbreiden door in Google Analytics informatie op te vragen, te analyseren en om te zetten naar kennis, waarmee WIL zich verder kan verbeteren. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven zoals het opzetten van een ‘Uitladder’. Met andere woorden: je hoeft niet bang te zijn dat je stil komt te zitten.

Je kunt dit vrijwilligerswerk doen wanneer je er zin in hebt. Dat hoeft niet perse overdag te zijn. Het is best een flinke klus, dus je bent er zeker een paar uur per week mee bezig. Vooral het corrigeren van data op correctheid kan tijd kosten omdat je vaak afhankelijk bent van derden, die aan jou een antwoord moeten geven op een vraag. Je zit dan in feite gewoon te wachten. Het werk vraagt om iemand die geordend is en overzicht kan houden.

Een data analist kan in principe vanuit huis werken, maar als je het leuk vindt, ben je van harte welkom op een van onze werkplekken, bijvoorbeeld in buurtcentrum De Weide Wereld. Je gaat deel uit maken van het Team Communicatie, zodat je je – als je dat wilt – ook met andere zaken bezig kunt houden dan alleen met data analyse.

Als je nog vragen hebt. Informeer gerust via communicatie@wilinjebuurt.nl. Je mag ook bellen met ons telefoonteam op 030-6773131. Zij noteren dan dat je wilt worden teruggebeld.