Paardrijden | Veldhuizen

Paard- of ponyrijles bij Manege Castellum

Bij Manege Castellum worden er manegelessen gegeven voor jong (vanaf 4 jaar) en oud. Ook wanneer je nog nooit op een pony of paard hebt gezeten kun je bij Manege Castellum leren paardrijden.

De lessen op Manege Castellum worden gegeven door gediplomeerde en enthousiaste instructeurs en kunnen gevolgd worden door iedereen van vier jaar en ouder. We hanteren een indeling naar het niveau van de ruiters, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan leren. Omdat paardenwelzijn bij ons hoog in het vaandel staat, wordt iedere nieuwe leerling gemeten en gewogen. Zo kunnen onze paarden en pony’s worden ingezet voor passende ruiters. Dit wegen en meten wordt twee keer per jaar op vaste momenten herhaald, namelijk na de zomervakantie en na de voorjaarsvakantie. Het maximale ruitergewicht dat op de manege gehanteerd wordt is 90 kg, zit je hierboven, dan kun je bij ons niet rijden.

Het is mogelijk om twee proeflessen te komen volgen.

Wij zijn als manege gecertificeerd met het keurmerk welzijn en veiligheid en aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond. Deze bond staat voor veiligheid, plezier en paardenwelzijn. Al onze ruiters zijn in het bezit van een lesovereenkomst. Hierdoor is voor onze verzekeringsmaatschappij duidelijk dat u klant bent bij Manege Castellum. Aan deze lesovereenkomst is een manege ruiterpaspoort gekoppeld.

In dit ruiterpaspoort wordt de gehele ruitercarrière bijgehouden. Wedstrijden, diploma’s, evenementen, alles wordt opgetekend. Tevens is hieraan een ongevallenverzekering gekoppeld die zorgt voor nog meer zekerheid.

Organisatie Manege Castellum

Reijerscop 28
3454 HX Veldhuizen

Mercedes

030-6771241 | 06-29513364

info@manegecastellum.nl

https://www.manegecastellum.nl

Locatie Veldhuizen

Reijerscop 28, 3454 HX Utrecht

Plan je route

Paardrijden | Veldhuizen

Plan je route