Computercursus | alle buurthuizen

In Vleuten-De Meern zijn de digitale bruisplekken actief. Dit zijn vrijwilligers die hulp bieden bij het bedienen van een computer. In samenwerking met Digiwijs 3.0 worden in alle buurthuizen in de wijk computercursussen voor beginners en gevorderden gegeven.

Cursussen voor beginners en gevorderden

De cursussen zijn onderverdeeld in een:

Beginnerscursus: we gaan er in de cursus van uit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma.

Gevorderdencursus: we besteden eerst aandacht aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarnaast richten we ons op het online werken met de programma’s die Google ons gratis biedt zoals de Drive, Documenten enz. en we leggen de voordelen daarvan uit.

Ook organiseren we in overleg met de cursisten vervolgcursussen met extra aandacht voor bijvoorbeeld Excel of een fotobewerkingsprogramma.

De cursussen zijn in principe gepland op een ochtend of middag; de ochtendcursus is van 9.30 uur tot 12.00 uur en de  middagcursus van 13:00 tot 15:30 uur. De meeste cursussen worden gegeven in De Schakel in Vleuten, maar ook in De Schalm, De Pijler en de Weide Wereld zijn er cursussen bij voldoende deelname. Elke cursus wordt begeleid door 2 docenten, zodat er veel individuele aandacht is.

De prijs (excl. het lesmateriaal) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen. Dit is mede mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds en ondersteuning van verschillende partners, zoals Dock, MiraMedia en Wijkconnect.

Ook hebben wij een samenwerkingsverband met DigiWijs in Utrecht.

Onze docenten staan klaar om u te helpen wegwijs te worden in de digitale wereld.

Voor meer informatie of aanmelding voor een cursus kunt u contact opnemen met Marcel Vos telefoonnummer 06-13108085 of via het e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

Organisatie Digiwijs 3.0

Ghanadreef 2
3564 EK Utrecht

Plan je route