Wil in je buurt: Said

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatielijn) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Said bemenst iedere donderdag het inloopspreekuur van Wil in de Cultuurcampus. Daar helpt hij bewoners ook met computervragen.  Heb je ook een vraag aan Said? Kom eens langs op donderdag of bekijk de website, bel of mail Wil.

Wie is Said?

“Ik ben Said. Iedere donderdagochtend ben ik in de Cultuurcampus bij het inloopspreekuur van Wil. Ik beantwoord daar vragen van bewoners, over de wijk en wat daar te doen is. Omdat ik zelf goed ben met computers, organiseren we sinds kort tijdens het Wil-spreekuur ook een inloopspreekuur voor digitale vragen.”

 

Is er behoefte aan zo´n inloopspreekuur?

“Zeker weten! Iedere week komen er wel twee of drie mensen met een vraag over hun smartphone, tablet of computer. Veel mensen hebben kleine vragen over hun computer of lopen vast. Laatst kwam er bijvoorbeeld iemand langs die na een update van windows de knippen-en-plakkenknopjes niet meer kon vinden. Die waren verplaatst. “

 

Met wat voor computervragen kun je nog meer terecht?
“Van alles. Laatst kwam er bijvoorbeeld een mevrouw die wilde weten wat het verschil was tussen een ziggo en een gmail account. Een andere bewoner kwam om te vragen hoe ze het geluid van haar smartphone harder kon zetten. Tijdens het gesprek vertelde ze ook dat haar batterij zo snel leeg was. Bleek dat er nog 16 programma´s actief waren. Alle vragen zijn welkom! Als mensen meer willen leren over computers, kan ik ze ook helpen bij het zoeken naar een computercursussen. En je kunt je via mij ook inschrijven bij de computercursussen van de digitale bruisplekken in de buurtcentra, georganiseerd door vrijwilligers van Digiwijs, ondersteund door Welzaam.“

 

Kun je ook nog op andere plekken terecht met computervragen?
“In de buurtcentra de Pijler, de Schakel en de Weide Wereld zijn digitale bruisplekken. Daar zijn wekelijks inloopspreekuren waar je terecht kunt met al je computervragen. Ook dienstencentrum de Roef in de Meern heeft een computerinloopspreekuur.“

 

Kan Wil mij ook helpen?

“Zeker weten! Ik help niet alleen met computervragen, maar ook met andere vragen over de wijk. Ook kunnen mensen kijken op www.wilinjebuurt.nl. Daar vind je informatie over computerles, maar ook antwoorden op vragen als ´waar vind ik thuiszorg´ en ´waar mag ik mijn hond los laten lopen?´ Wil helpt bewoners om de juiste activiteit of ondersteuning te vinden in Vleuten-De Meern en Haarzuilens.

Waar vind ik Wil?

Said is iedere donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide. Elke dinsdag is er een Wil-inloopspreekuur van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Dit is niet voor computervragen. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl