Column Wil in je buurt: Werk Zoeken

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatie lijnen) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Iedere maand vertelt Wil in deze column over een vraag die gesteld is.

Welke vraag kwam er deze maand binnen?
Een bewoner wilde graag weer aan het werk en vroeg zich af of ze hulp kon krijgen bij het maken van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief.

En welke hulp is daarvoor?
Er zijn verschillende opties. Werk.nl, de website van het UWV, biedt veel tips en ondersteuning bij het vinden van werk. Zij hebben onder andere online cursussen die mensen kunnen volgen. Deze gaan over het maken van een CV, maar ook bijvoorbeeld over LinkedIN.

Wij3.0 biedt coaching en reintegratiebegeleiding (zie www.wij30.nl/wij-begeleiden). Taal doet Meer en Wij3.0 organiseren ´op eigen kracht naar een baan in Utrecht´. Dit is een traject voor Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands. Meer informatie hierover kun je aanvragen via: eigenkracht@taaldoetmeer.nl

Leren van andere werkzoekenden?
Bij het In Between Café Leidsche Rijn (www.inbetweencafe.nl) kun je andere werkzoekenden ontmoeten, en van hen leren hoe zij de zoektocht naar werk aanpakken. Ook organiseert het In Between Café regelmatig workshops, zoals een CV-check.

Bij het sollicitatiegesprek
Dress for Success (www.dressforsuccess) biedt geschikte sollicitatiekleding aan mensen met een uitkering of minimuminkomen. Ze kunnen je ook adviseren bij de keuze voor een outfit.

Ook een vraag aan Wil?
Wil is iedere donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide en elke dinsdag van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl. Of kijk eens op www.wilinjebuurt.nl

Column gepubliceerd in de VAR op 2 augustus 2018