Column Wil in je buurt: Starten met een nieuwe sport

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatie lijnen) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Iedere maand vertelt Wil in deze column over een vraag die gesteld is.

Welke vraag kwam er deze maand binnen?
Een moeder zocht een leuke sport voor haar zoon, als straks het nieuwe schooljaar weer begint. Ze vroeg zich af welke sporten er allemaal te doen zijn in Vleuten-De Meern en hoe je daarnaar zoekt. Ook volwassenen vragen regelmatig of een bepaalde sport wordt aangeboden in de wijk.

En welke sporten kun je doen in de wijk?
Heel veel! Van kuk sool (een Koreaanse vechtsport) tot basketbal. En van yoga tot bootcamp in het Maximapark. Er is voor ieder wat wils. Ook zijn er diverse wandel- en fietsclubjes.

Waar vind je die sporten?
Op de website sportstad-utrecht.nl (let op het streepje!) kun je zoeken naar sporten die in de wijk worden aangeboden. Je kunt op allerlei manieren filteren en zoeken: voor kinderen, voor senioren of alleen voor vrouwen. Individueel of een teamsport. Als je onderaan klikt op ´sporten in jouw buurt´, krijg je alle sporten te zien binnen jouw postcode. Je kunt ook aangeven dat je wilt zoeken naar verenigingen waar je met de U pas terecht kan.

Wat is de U-Pas?
De U-pas is een gratis pas voor Utrechters met een laag inkomen, zodat zij en hun kinderen mee kunnen doen aan sportieve activiteiten. Bij veel sportverenigingen kun je terecht met je U-pas.

Kun je in de wijk ook sporten met een beperking?
Zeker! Op sportstad-utrecht.nl kun je ook zoeken naar sportaanbod met een beperking. Je kunt hierbij aangeven met wat voor beperking: psychisch, visueel, lichamelijk of nog anders.

Hulp nodig of moeite om te starten met bewegen?
Sport Utrecht (voorheen Harten voor Sport en VSU) kan helpen met zoeken, of je koppelen aan een beweegmaatje. Zie sportutrecht.nl of bel naar: 030-8201130.

Ook een vraag aan Wil?
Wil is iedere donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide en elke dinsdag van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl. Of kijk eens op www.wilinjebuurt.nl

Gepubliceerd in o.a. de VAR op 30 augustus 2018