Wil in je buurt: Manon

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatielijn) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Manon is nieuw in de wijk en wilde graag andere ouders leren kennen. Heb je ook een vraag? Bekijk de website, bel of mail Wil. Of kom naar de inloop in de Cultuurcampus of de Pijler.

Wie is Manon?
“Ik ben Manon, en ik ben hier onlangs komen wonen met mijn man en dochter Vera. Ik kom oorspronkelijk uit het Zuiden van Nederland. Een half jaar geleden zijn we verhuisd naar Vleuten-De Meern, om dichterbij ons werk te zijn. Alleen ken ik nog helemaal niemand hier in de buurt. Ik mis soms de buurvrouwen uit mijn oude buurt, waarmee ik regelmatig een kopje thee dronk.”

Hoe heb je Wil leren kennen?
“Ik kreeg een folder in de bus over Wil. Daar stond in dat Wil de weg wijst in Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Ik was heel benieuwd hoe dat zou werken, dus ik heb besloot een mail te sturen met de vraag waar ik in de wijk andere ouders kan ontmoeten.“

En heeft Wil je ook echt de weg gewezen?
“Ja, ik kreeg een mailtje terug, waarin stond dat er wekelijks een ouder-kindgroep was in speeltuin de Albatros en dat daar ook maandelijks een papacafe is. Ook is er een mamacafe in Anafora. Ten slotte vertelde Wil mij ook dat ik altijd welkom ben bij de twee buurtspeeltuinen van de wijk, de Albatros en de Balije.“

Wat ga je doen met het antwoord van Wil?
“Ik ga eerst eens kijken bij speeltuin de Balije, bij mij in de buurt. Wil mailde ook nog dat ze daar vrijwilligers zoeken, dus wellicht is dat voor mij ook een mooie manier om andere ouders en de buurt te leren kennen.“

Kan Wil mij ook helpen?
Op de website www.wilinjebuurt.nl vind je informatie over opvoeden, maar ook antwoorden op vragen als ´waar vind ik thuiszorg” en ´waar mag ik mijn hond los laten lopen?´ Wil helpt ook jongeren, ouders en volwassenen om de juiste activiteit of ondersteuning te vinden in Vleuten-De Meern en Haarzuilens.

Waar vind ik Wil?
Op de website www.wilinjebuurt.nl vind je meer informatie. Kun je op de website je vraag niet vinden of heb je geen internet? Wil is elke donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide. En elke dinsdag van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl