Wil in De Meern: Najiba

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatie Lijn) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Najiba zocht huiswerkbegeleiding voor haar zoontje. Heb je ook een vraag? Bekijk de website, bel of mail Wil. Of kom naar de inloop in de Cultuurcampus of de Pijler.

Wie is Najiba?

“Ik heet Najiba. Ik ben van Marokkaanse afkomst, maar woon al jaren in Nederland, met name in Ondiep, waar mijn oudste dochter huiswerkbegeleiding kreeg in het buurthuis. Sinds kort woon ik met mijn man en kinderen in de wijk Veldhuizen in De Meern. Hier ken ik de weg nog niet zo goed en wist ik ook niet waar ik moest zijn voor huiswerkbegeleiding voor mijn zoontje.”

Wat is je favoriete plek in de buurt?

“Ik kom graag op vrouwenfeesten in buurtcentrum de Weide Wereld, vindt het leuk om met elkaar te koken en eten. Ondertussen kletsen we over van alles. Ik kom ook graag in speeltuin de Balije, mijn zoon heeft veel vriendjes waar hij van alles mee doet.”

Hoe hou je contact met je buren?

“Ik heb vooral contact met andere moeders op het schoolplein en met de moeders van vriendjes van Mounir. En ik kom heel graag naar de vrouwengroep. In de straat zeggen we elkaar vriendelijk gedag, maar ik heb niet echt contact met mijn buren. Mijn man ook niet. Hij is druk met zijn werk en in het weekend is hij veel op de voetbalclub.”

Hoe heb je Wil leren kennen?

“Ik raakte in gesprek met Aster, bij de buurtspeeltuin De Balije, en die vertelde mij over Wil in je buurt. Een vrijwilliger van Wil  in buurtcentrum De Pijler heeft toen samen met mij op de website van wilinjebuurt.nl gezocht naar huiswerkbegeleiding dicht in de buurt. We hebben de verschillende mogelijkheden besproken. Zo kwamen wij terecht bij KNAP aan de Zandweg in De Meern.”

Kan Wil mij ook helpen?

Op de website www.wilinjebuurt.nl vind je informatie over huiswerkbegeleiding, maar ook antwoorden op vragen als “Wat is er voor jongeren te doen?” en Hoe ga-je-om-met-jongeren? Wil helpt ook jongeren, ouders en volwassenen om de juiste activiteit of ondersteuning te vinden in Vleuten-De Meern en Haarzuilens.

Waar vind ik Wil?

Op de website www.wilinjebuurt.nl vind je meer informatie. Kun je op de website je vraag niet vinden of heb je geen internet? Wil is elke donderdag van 10-12 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide. En elke dinsdag van 10-12 uur in De Pijler, Molenpolder 80, De Meern. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl