Wil in De Pijler: Janette

In Vleuten, De Meern en Haarzuilens wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. Hoe geef je bekendheid aan je initiatief, hoe deel je met elkaar wat er mogelijk is zodat buurtgenoten de weg naar je initiatief kunnen vinden? Janette kwam langs bij Wil (Wijkinformatielijn) in De Pijler om bekendheid te geven aan wat ze biedt aan Spaanstaligen in de buurt. Wil vertelt hoe je een initiatief bekend kunt maken, geeft tips voor online delen en vertelt hoe Wil aan informatie komt. Veel bewoners van Vleuten, de Meern en Haarzuilens zoeken en vinden hun weg immers online.

Wie is Janette?

“Ik kom uit Chili, ben met een Hollandse man getrouwd, zo hier terecht gekomen, heb 2 dochters van 10 en 5 jaar en woon al 7 jaar in Vleuterweide. In Chili heb ik een studie Journalistiek gedaan met als specialisatie Internationaal nieuws en Ontwikkelings samenwerking,” legt de 44 jarige Janette uit. “Wij zijn bewust in een dorp gaan wonen waar het rustig, heel gezellig en kinderrijk is zodat onze kinderen veel vriendjes zouden hebben om mee te spelen.” 

Wat is je favoriete plek?

Janette: “O jee, dat zijn er best veel: het Maxima park, kinderboerderij Geertjes Hoeve, Castellum Hoge Woerd en de Bibliotheek! Eigenlijk overal waar wij gezellig met de kinderen heen kunnen. ”

Hoe heb je Wil gevonden?

Janette: “Ik heb voor het eerst over Wil gelezen in de krant, en de lancering van Wil in buurtcentrum De Pijler bezocht. Ik wil graag andere Spaanstalige buurtbewoners verder helpen met hun integratie en het Spaans van de kinderen stimuleren. Ik heb daarom een Ouder- en Kindgroep in buurtcentrum De Weide Wereld opgezet voor ouders met kinderen uit Spaanssprekende landen die aansluiting zoeken. We lezen boeken, dansen, zingen en knutselen samen met de kinderen. Ik kwam naar de opening van Wil in De Pijler om bekendheid te geven aan mijn initiatief.”

Tip van Wil: online delen

Wil (Wijkinformatielijn) geeft tips om je initiatief bekend te maken. Wil: “Veel buurtgenoten zoeken en vinden hun weg via internet. Het is daarom handig je initiatief online te delen, je aanbod of evenement op veel gebruikte websitesFacebook, twitter, de buurtapp Nextdoor en Wijkconnect.nl te plaatsen. Als je daar hulp bij nodig hebt kun je binnenlopen bij een digitale bruisplek. Daar zitten vrijwilligers klaar die je verder kunnen helpen. En vraag je je af waar de informatie op wilinjebuurt.nl vandaan komt? Bekijk welk bronnen wilinjebuurt.nl zoal gebruikt.”

Startpunt voor nieuwkomers

Wil wil een startpunt zijn voor nieuwe bewoners om informatie te verkrijgen over waar je Nederlands kunt leren en over wat er in de buurt te doen is. Wil: “Je vindt hier de weg naar Taaldoetmeer om je Nederlands te verbeteren, de Bibliotheek voor cursussen, leesboeken en taaloefeningen, naar Humanitas voor taalmaatjes, het UAF voor hulp aan vluchtelingen, en naar oefenen.nl om je taalvaardigheden achter de computer te verbeteren. Heb je vragen? Loop gerust eens binnen in De Pijler of op de CultuurCampus. De koffie staat klaar.”

Waar kun je Wil vinden?

De Wil WijkinformatieLijn is online, per e-mail, telefoon en op locatie te bereiken. Op werkdagen van 9 tot 11 uur op telefoonnummer: 030-677 3131. Op www.wilinjebuurt.nl, op facebook en twitter en via info@wilinjebuurt.nl. Elke dinsdagochtend van 10-12 uur in De Pijler in De Meern en elke donderdagochtend van 10-12 uur  in de CultuurCampus in Vleuterweide.