Opening Wil in Vleuten

In de VAR

Vorige week is WIL, het buurtnetwerk van Vleuten-De Meern en Haarzuilens, feestelijk gelanceerd. De officiele opening was door wethouder Kees Diepveen.

Wil kent de wijk. Wil weet waar je terecht kunt wanneer je nieuwe mensen wilt ontmoeten, waar je mee kunt doen aan leuke activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen naar het antwoord op je vraag.

Vleuten-De Meern is een levendige wijk waar veel activiteiten plaatsvinden. Bewoners zijn actief en organiseren van alles. Er wonen veel mensen die bereid zijn zich in te zetten voor de buurt. Er zijn verschillende netwerken en “sociale kaarten”, ook van professionals die in de wijk werken, die allemaal een stukje van de wijk in beeld hebben. Het is niet altijd gemakkelijk te vinden wat je nodig hebt, en wat er mogelijk is als je bijvoorbeeld nieuwe contacten of activiteiten in de buurt zoekt. Om de informatie te bundelen en voor bewoners beter vindbaar te maken is Wil in het leven geroepen: Wijk Informatielijnen. Kijk op www.wilinjebuurt.nl.