Wil in je buurt: Martien

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatielijnen) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Martien wil zijn sociale onderneming promoten in de wijk. Heb je ook een vraag? Kom naar de Cultuurcampus, bel of mail Wil.

Wie is Martien?

´Ik ben Martien, en naast mijn baan bij de gemeente ben ik onlangs gestart als sociaal ondernemer. Ik heb een camper en vindt het ontzettend leuk om onderweg te zijn, zoals de meeste mensen. Onderweg kwam ik mensen tegen die, door hun leeftijd of door hun beperking, niet meer weg kunnen. Ik wil deze mensen met mijn camper meenemen, zodat zij een mooie dag kunnen beleven. Daarom ben ik dagje camper vakantie begonnen. Ik houd ervan mensen te verzorgen en om dingen te organiseren, dus het dagje uit is voor mij ook een groot plezier. Ik kom zelf uit De Meern en ik vind het leuk om het lokaal te houden, vandaar dat ik gasten zoek uit de wijk.´

Hoe heb je Wil leren kennen?

´Ik heb bij buurtteam De Meern aangeklopt, of zij mensen kenden voor wie mijn reizen interessant zouden zijn, en of ze konden helpen bij de naamsbekendheid voor mijn initiatief. Zij wezen mij op de Wijk Informatie Map (Wim), een map waar informatie over de wijk in staat. Deze ligt op verschillende plekken in de wijk, zoals in buurtcentra. Zo kwam ik terecht bij Welzaam en Wil. Ik werd uitgenodigd voor de officiële lancering van Wil op 27 juni.´

Hoe was de lancering?

´Het was leuk om daarbij te zijn! Het enthousiasme van de mensen die er bij betrokken zijn, druipt er vanaf. Het is een goed initiatief en ik hoop dat ze nog veel mensen gaan bereiken. Het valt me al op dat ik Wil steeds vaker tegen kom, bijvoorbeeld op social media. Er was die middag niet echt gelegenheid om mijn eigen initiatief onder de aandacht te brengen: daar was het niet het moment voor. Ik word nu wel genoemd op de Wil-website.´

Kan Wil mij ook helpen?
Op de website www.wilinjebuurt.nl vind je naast de activiteiten van Dagje Camper Vakantie ook andere activiteiten voor ouderen in de buurt. Kijk bij de vraag ´wat is er te doen voor ouderen?´ Wil is er niet alleen voor ouderen. Wil helpt ook jongeren, kinderen en volwassenen om de juiste activiteit of ondersteuning te vinden in Vleuten-De Meern. Op www.wilinjebuurt.nl vind je bijvoorbeeld antwoord op de vragen: ´waar vind ik natuur dichtbij?´, ´wat is er voor jongeren op cultureel gebied?´ en nog veel meer.

Waar vind ik Wil?
Kun je op de website je vraag niet vinden of heb je geen internet? De hele zomer vind je Wil in de Cultuurcampus, burchtpoort 16. Je kunt iedere donderdag tussen 10 en 12 uur je vraag komen stellen. Je kunt ook bellen, dagelijks van 09:00-11:00 op 030 677 31 31 of mailen naar info@wilinjebuurt.nl

Deze Column is gepubliceerd in de VAR, juli 2017.