Wil in je buurt: Margje

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatielijnen) helpt bewoners de weg in de wijk te (leren) vinden. Margje vond via Wil een wandelclub bij haar in de buurt. Heb je ook een vraag? Kom 27 juni naar de Cultuurcampus, bel of mail Wil.

Wie is Margje?

Ik ben 65 jaar en woon al sinds mijn zeventiende in De Meern. Toch voel ik mij altijd nog een beetje een buitenstaander hier, omdat ik er niet écht vandaan kom. Gelukkig voelen mijn kinderen zich wel helemaal op hun plek. Die zijn hier natuurlijk geboren en getogen. Ik hou van spelletjes spelen, vooral klaverjassen, en muziek luisteren. Het liefst luister ik naar de radio.

Hoe heb je Wil leren kennen?

Mijn huisarts raadde me aan om meer te bewegen en ik dacht aan wandelen, maar dat wil ik niet alleen doen. Ik weet geen leuke routes en het is niet zo gezellig. Via via werd ik doorverwezen naar Wil. Wil gaf me informatie over wandelclubjes in Vleuten, maar dat vond ik te ver weg. Daarom werd ik uitgenodigd voor de Wil-bewonersbijeenkomst, die deze keer in het teken stond van sport en bewegen in De Meern. Daar kon ik mijn specifieke vragen stellen.

Heeft Wil je kunnen helpen?

Op de bewonersbijeenkomst in De Schalm kwam ik erachter dat er meer mensen waren die een wandelclubje in De Meern zochten. Met hulp van de mensen van Wil zijn we toen ons eigen clubje gestart! Ik vind het heel leuk dat we dat zo snel voor elkaar hebben gekregen. Verder had ik ook een vraag over hulp voor mijn administratie thuis. Ik wacht nu tot er een vrijwilliger beschikbaar is die mij kan helpen. Hopelijk hoor ik daar snel meer over.

Waarmee kun je nog meer bij Wil terecht?

Volgens mij kan je echt met van alles bij de vrijwilligers van Wil terecht. We hadden het nu vooral over sport en bewegen, maar ze lieten ook andere thema´s zien, zoals contact en ontmoeting of hulp bij dingen thuis. Je kan zelfs vragen of iemand je komt helpen in de tuin of even een lampje kan vervangen.

Waar kun je Wil vinden?

Op dinsdag 27 juni van 16-19 uur wordt Wil feestelijk gelanceerd in de Cultuurcampus Vleuterweide door wethouder Kees Diepeveen met een nieuwe website, muziek, fittest en meer. Hebt u, net als Margje, een vraag voor Wil? Kom dan 27 juni naar de Cultuurcampus. Of op woensdagochtend 12 juni van 10 tot 12 uur naar de Wil-bijeenkomst in Buurtcentrum De Schakel in Vleuten. Iedere bewoner is hier van harte welkom. Je kunt Wil ook per telefoon bereiken. Op werkdagen van 9 tot 11 uur op telefoonnummer: 030-677 3131. En via info@wilinjebuurt.nl.

Deze column is gepubliceerd in de VAR, juni 2017.