Wil in je buurt: Cees

In Vleuten-De Meern wonen veel mensen die zich inzetten voor de buurt en hun buren. De verschillende initiatieven en netwerken zijn echter niet altijd even goed te vinden. Wil (Wijk informatielijnen) trekt door de wijk en vertelt verder wat ze tegenkomt. Deze keer een gesprek met Cees over Vereenigingsgebouw De Zandweg in De Meern. Wil je ook kennismaken met Wil? Wil is deze zomer iedere donderdag tussen 10 en 12 uur te vinden in de Cultuurcampus. Kom gerust eens langs! Neem ook eens een kijkje op de nieuwe website www.wilinjebuurt.nl die 27 juni feestelijk is gelanceerd door wethouder Kees Diepeveen.

Wie is Cees?

Cees is een echte Meerenees en voor velen een bekend gezicht. Hij is in 1953 geboren in Veldhuizen en woont sinds 1954 in De Meern. Alle drie de jongens van Cees voetballen bij het eerste van VV De Meern. Cees schrijft al jaren een column voor het clubblad van VV De Meern. Cees is heel trots dat zijn jongste binnenkort in Amerika gaat voetballen en studeren.

Hoe heb je Wil leren kennen?

Eigenlijk heeft Wil mij en De Zandweg gevonden. Elke donderdagochtend is er van 10:00-12:00 uur een inloopochtend in De Zandweg voor 55+ers. Een warme groep die elkaar van nature helpt. Die sfeer is heel belangrijk. Jan en Janneke kwamen een keer langs om wat te vertellen, en namen een informatiemap mee. Nu is er bij de Zandweg een informatiemap van Wil te vinden met allerlei activiteiten en ontmoetingslocaties die ik beheer. De map is nu nog een beetje rommelig en de informatie is wat veel, maar dat gaan we verbeteren.

Hoe is jullie initiatief gestart?

Zo’n twee jaar geleden zag Cees Brouwer mij tijdens zijn wandeling buiten harken bij het Vereningsgebouw. We raakten aan de praat en ik nodigde hem uit om binnen samen een bakkie te doen. Dat werd al gauw een wekelijkse bezigheid op de donderdagochtend waar steeds meer mensen bij kwamen. We zijn nu met ongeveer 30 mensen. Alleen deze zomer even niet omdat het gebouw wordt verbouwd. In september starten we weer. Iedereen is welkom!

Wat is er verder te doen in De Zandweg?

We gaan elke maand gezellig samen uit eten, dat is echt een feestje.  Daarnaast ben ik een muziekliefhebber en ken ik mensen van het conservatorium in Den Haag. Zo doende hebben we afgelopen seizoen op zondagmiddag prachtige concerten gehad. Het zit dan helemaal vol. Ook geef ik gitaarles bij gitaarclub “De Vriendschap”, deze bestaat al 17 jaar.

Waar kunnen buurtgenoten vinden wat er te doen is?

Ik probeer alles wat we doen bij te houden op ‘De Zandweg’ op Facebook. Daar kunnen mensen alles een beetje volgen. Wil volgt de Zandweg nu ook op facebook, en deelt sommige activiteiten zodat andere buurtgenoten weten wat er te doen is.

Waar kun je WIL vinden?

Vanaf 29 juni is Wil iedere donderdagochtend van 10 tot 12 uur te vinden op de Cultuurcampus, Burchtpoort 16. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, met je vragen en voor de informatiemap. Je kunt Wil ook ook mailen (info@wilinjebuurt.nl) en per telefoon bereiken. Op werkdagen van 9 tot 11 uur op telefoonnummer: 030-677 3131. Je vindt Wil ook op www.wilinjebuurt.nl, facebook en twitter.

Deze column is gepubliceerd in de VAR, juni 2017.